Productie-detail

Als ik jou toch niet had!

Als ik jou toch niet had!

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Ytsje en haar papa gaan haar mama verrassen met een ontbijt op bed!

Apple App Store
Sybren van Wayenburg. E-Book. ?2,99. Alleen als i-Book verkrijgbaar in de Apple Store.. 19. 2012.

Beschrijving inhoud

Ytsje wordt wakker en heeft een goed idee: ze wil samen met haar vader een lekker ontbijtje voor haar moeder en broertje maken. Ze gaan samen aan de slag om o.a. een lekker kopje thee te zetten, maar haar vader heeft wel veel hulp nodig. Ytsje weet alles wel te vinden, het is maar goed dat ze er bij is. Zullen broertje Jacob en mama het ontbijt lekker vinden?

Dit prentenboek is alleen als E-book beschikbaar en is geschreven en wordt uitgegeven door Sybren van Wayenburg. Elke bladzijde bevat 1 grote prent met tekst er omheen. Deze tekst kan voorgelezen worden (mannelijke stem), of kun je zelf (voor)lezen. Elke prent beeldt een situatie uit, vaak zijn er meerdere elementen die in de tekst voorkomen opgenomen zodat je dus meerdere zaken in 1 prent ziet (vader kan niets vinden, Ytsje wijst het aan). De prenten bevatten weinig details maar wel fijne lijnen. Er staat relatief veel tekst om de prent heen. Omdat het een E-book is, kun je, als je de voorleesfunctie gebruikt, zien waar de verteller is (de zinnen worden dan blauw weergegeven).

Leeftijdsadvies

Het boek past goed bij kinderen van ongeveer 3 à 4 jaar. De warme relatie in het gezin staat centraal (samen ontbijt maken) en toch is Ytsje een zelfstandig muisje dat initiatief neemt. Kleuters kunnen dit herkennen. De vermenselijkte dieren spreken hen ook aan. Het verhaal is een repeteerverhaal want elke keer komt de zin "als ik jou toch niet had" voorbij, ook dit is voor kinderen vanaf deze leeftijd prettig. Het verhaal eindigt in een "warm holletje" namelijk het bed van papa en mama waar ze met z'n vieren het ontbijt eten. Kinderen vanaf drie jaar beseffen dat tekst en prenten 1 verhaal vormen, maar omdat er relatief veel tekst wordt gebruikt is wel wat meer leeservaring/concentratie vereist zodat het meer richting 4 jaar gaat dan richting 3.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Wat rijmt er op stoep?

Wat rijmt er op stoep?

Wat rijmt er op stoep?

Meer weten...

Boek 4+ JR

Loet de Beer 2

Loet de Beer 2

Loet de Beer 2

Meer weten...

TV & Film 4-6 JR

Toedeledokie

Toedeledokie

Toedeledokie

Meer weten...