Productie-detail

Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!)

Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!)

Boek VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Dit boek neemt je mee in de wereld van het circus en verklapt ieder geheim, groot en klein.

Gaby Kuijpers, Natalie van der Horst, Ellen de Roos. Alex de Wolf. Van Holkema & Warendorf. Kinderboek. ?15,99. 9789000307463. 64. 2012.

Kenmerken

  • Leesboek
  • Informatief
  • Circus
  • Antwoorden op vragen
  • Levensgrote illustraties

Beschrijving inhoud

Het boek Alles wat je wilt weten over het circus staat vol met uiteenlopende vragen die verdeeld zijn over vijftien hoofdstukken. Waarom hebben clowns een rode neus? Wat eten acrobaten? Hoeveel optredens geeft een circus in een week? Hoe vieren de mensen van het circus hun verjaardag? Reist er ook een dokter mee? En wanneer was het eerste circus in Nederland? Deze en nog talloze andere vragen zijn opgenomen in dit informatieve boek. Want zoals de titel al verklapt, kun je in dit boek antwoorden vinden op werkelijk alles wat je graag te weten wilt komen over het circus.

Circus doet denken aan magie, spanning, humor en spektakel. Het is een wonderlijke wereld waar lang niet alles van bekend is. Dit boek doet daarom exact uit de doeken hoe het leven en werken in een circus eraan toe gaat en geeft daarbij antwoord op ruim 130 vragen. Het circuswoordenboek verduidelijkt de tekst door de moeilijke woorden toe te lichten en moeilijke begrippen zijn snel en eenvoudig op te zoeken in de index achterin het boek. Het boek is groot en bevat prachtige levensgrote illustraties die de tekst aanvullen, verlevendigen en verduidelijken. De tekst bestaat uit grappige, bijzondere en interessante vragen die samen perfect beschrijven hoe de wereld van het circus in elkaar steekt.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit het boek Alles wat je wilt weten over het circus aan bij kinderen vanaf 6 jaar. Dit boek is met uitstek geschikt voor deze leeftijd omdat het tegemoet komt aan hun natuurlijke exploratiedrang. Kinderen zijn van nature namelijk erg nieuwsgierig en kunnen soms eindeloos lang vragen stellen over de wereld om hen heen. Dit boek voldoet aan die informatiehonger van kinderen en sluit ook nog eens perfect aan bij hun belevingswereld.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Turbo

Turbo

TV & Film 6+ JR

A Kind of Magic

A Kind of Magic

A Kind of Magic

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Mia & Me

Mia & Me

Mia & Me

Meer weten...