Productie-detail

Alles over seizoenen

Alles over seizoenen

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Leer alles over de natuur tijdens de verschillende seizoenen.

Mack. Mack. Clavis. Leesboek. ?19,95. 9789044824285. 2015.

Kenmerken

  • Leesboek 
  • Seizoenen, natuur 
  • Korte zinnen 
  • Foto’s en illustraties in kleur 

Beschrijving inhoud

Wat gebeurt er met de natuur tijdens de verschillende seizoenen? In Alles over seizoenen zie je hoe de natuur er uit ziet en welke dieren in de verschillende jaargetijden tevoorschijn komen.

Alles over seizoenen is een groot prentenboek gemaakt van stevig karton. In vier delen komen de seizoenen aan bod. Per twee bladzijden wordt een thema uit het betreffende seizoen beschreven. Deze thema’s hebben te maken met de natuur. Op iedere twee bladzijden wordt aandacht besteed aan elementen als bomen en planten, dieren, groente en fruit en de lucht. De bladzijden zijn voorzien van kleurenfoto’s en illustraties. Ieder thema eindigt met een vraag, waardoor naast de informatieve functie ruimte is voor interactie tussen de voorlezer en het kind.

Leeftijdsadvies

Vanaf 4 jaar krijgen kinderen interesse in de natuur en leren ze de seizoenen kennen. Alles over seizoenen is dan ook geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij zullen elementen uit het boek herkennen uit het dagelijks leven. Bovendien wordt op school ook aandacht besteed aan de seizoenen, waardoor het boek een leuke aanvulling is.

Mening recensent

Wat mij vooral opviel aan Alles over seizoenen zijn de prachtige foto’s in het boek. Ook worden de thema’s op een leuke, speelse manier toegelicht. Omdat er een interactief element in het boek zit, is het bovendien hartstikke leuk om dit boek samen te lezen.

 


ShelleyDeze recensie is geschreven door Shelley van Dijk. Shelley is werkzaam als online marketeer, maar haar passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens haar studies. Ze schrijft het liefst over (jeugd)literatuur. Daarnaast blogt ze over films, series en televisieprogramma's. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Website 4+ JR

De Schatkast

De Schatkast

De Schatkast

Meer weten...

Boek 4+ JR

De kleine piraat

De kleine piraat

De kleine piraat

Meer weten...

Boek 4+ JR

Mijn papa is op jouw mama

Mijn papa is op jouw mama

Mijn papa is op jouw mama

Meer weten...