Productie-detail

Allemaal vriendjes

Allemaal vriendjes

Boek VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

13 grappige, bijzondere en zielige versjes over vriendschap in allerlei vormen.

Marianne Busser en Ron Schröder. Marc Janssen. Uitgeverij Moon. Voorleesboek. €4,99. 9789048845071. 32. 2018.

Beshrijving inhoud

Onder het motto ‘Kom erbij!’ staan tijdens de Kinderboekenweek 2018 boeken met het thema ´Vriendschap´ centraal. Het boek Allemaal vriendjes bevat 13 grappige, bijzondere en zielige versjes over vriendschap in allerlei vormen. Zoals de afwezigheid ervan, maar ook troost: ‘want als je je alleen voelt is het echt ontzettend fijn dat er op de wereld zo veel leuke boeken zijn’. Een gepeste jongen vindt vriendschap bij een monster die het pesten stopt. Een meisje is blij met haar verzonnen vriendje. Het bevat ook gedichtjes die een ode brengen aan vriendschap in de brede zin (‘het lijkt me zo ontzettend fijn als alle kinderen steeds samen dikke vriendjes zouden zijn’).

Allemaal vriendjes is een prachtig geïllustreerd boek met mooie versjes die allerlei aspecten van vriendschap laten zien én voelen. Het mooie aan poëzie is dat het dicht bij de emotie zit. Die beperkte hoeveelheid woorden vertellen zo ontzettend veel over gevoel: hoe fijn het is om vriendschap te mogen ervaren, hoe moeilijk de afwezigheid ervan is. Het meest hartverscheurend is het gedichtje ‘Milou’s vriendenboekje’. Kinderlijk enthousiasme is hierin gesmoord in de harde werkelijkheid (‘Toen is Milou snel weggelopen, haar ogen nat en rood gekleurd, ze had haar boekje net die morgen van verdriet kapot gescheurd’). Er komt ook aan bod hoe je met gevoelens om kunt gaan (‘we hoeven het alleen maar goed te maken – echt, een heel klein beetje ruzie is niet erg’). Kortom: een rijk boek voor een kleine prijs.

Leeftijdsadvies

Allemaal vriendjes is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Wil je weten hoe je dit boek inzet in de opvang of op de bso? Ga dan www.kindmedia.nl/mediatips.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Meer weten...

Boek 4+ JR

De Pieten maken het bont

De Pieten maken het bont

De Pieten maken het bont

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Jungle Beat

Jungle Beat

Jungle Beat

Meer weten...