Vakantie voorbij... zin in een volgende reis? 

(september 2019)

Het is september! Geen idee hoe dat bij jullie is, maar wij houden wel van deze maand. Tijdens de zomervakantie hebben we onze batterij zo opgeladen dat we zitten te popelen om weer aan de slag te gaan. We zitten vol mooie plannen hebben een mooi nieuw schooljaar in het vooruitzicht. Aan de slag dus!

Geïnspireerd door het thema van de Kinderboekenweek 2019 doken we de boekwinkel én onze boekenkast in en vonden een paar oude en nieuwe boeken die volgens ons ook bij het thema passen:
 

Alle wielen in de file (2019) van Harmen van Straaten 
Een prachtig prentenboek voor kleuters, met veel auto’s en andere voertuigen en héél veel pech.     

Goede reis , opa! (2019) van Vivian den Hollander
Een toegankelijk grappig AVI-verhaal over een reis met de luchtballon. Gaat dat wel goed?! Geschreven voor kinderen van 7 à 8 jaar (niveau M4). 

Ik ben bij de dinosaurussen geweest (2016) van Floor de Goede en Edward van de Vendel
Over een reizen in je hoofd door lezen gesproken...

De gele ballon (2014) van Charlotte Dematons
Een prachtig boek om samen met kleuters in te verdwalen. Bekijk het samen, zoek de gele ballon en fantaseer over reizen. 

De groeten van de krijtjes (2016) van Drew Daywalt
Een fantasierijk en grappig boek voor kleuters waarin Teun allemaal ansichtkaarten ontvangt van de krijtjes die naar allerlei landen zijn gereisd.

Voorbij de horizon (2012) van Arend van Dam en Alex de Wolf
Vijftig voorleesverhalen die je mee op reis nemen door heel Europa! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar; zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Pech onderweg (2019) van Jozua Douglas en Tosca Menten
Dit duo staat garant voor prachtige verhalen. In Pech onderweg staan vijftien reisverhalen waar elke keer iets grandioos fout gaat. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman
Een klassieker (voor het eerst verschenen in 1973!) voor kinderen vanaf circa 12 jaar. In dit boek belandt de hoofdpersoon door een tijdmachine in de kinderkruistocht van 1212. Omdat hij niet meer terug kan naar de 20e eeuw, besluit hij met 8000 kinderen mee te trekken op hun gevaarlijke tocht over de Alpen. Vanaf ca. 12 jaar.
 

Meer inspiratie en tips?

Omdat we voorstander zijn van ruimte voor (voor-) lezen, kijken, luisteren, spelen en doen met én zonder scherm geven we in onze nieuwsbrief nog meer interessante tips om op reis te gaan. Dus vergeet je vooral niet aan te melden voor onze maandelijkse prikkel! Tipje van de sluier: in de september nieuwsbrief vervolgt de reis en geven we een paar mooie ideeën voor apps, films en een boel creativiteit.

Onze nieuwsbrief ontvangen?  

Klik hier!