Productie-detail

Zacht zijn de wolken

Zacht zijn de wolken

App VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Is een nijlpaardbaby klein of groot? Een auto rijdt hard, maar een kokosnoot is ook hard. Hoe zit dat?

Apple App Store en Google Play (Android)
3,56 . Gottmer. iPad, Android tablet .
Zacht zijn de wolken is o.a. tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds in het kader van veelbelovende digitale projecten. .

Kenmerken 

  • Ipad en Android tablet 
  • Tikken met vinger
  • Gedichten 
  • Lezen
  • Vraag en antwoord 

Recensie

Met de app ‘Zacht zijn de wolken’ kunnen kinderen luisteren naar gedichtjes en verschillende auditieve en visuele vaardigheden oefenen. De app bestaat uit tien gedichten, die uitnodigen tot filosoferen met uw kind. Thema’s van de gedichten zijn zacht, hard, lang, koud, scherp, kaal, klein, licht, diep en vies. Omdat deze begrippen vaak meerdere betekenissen hebben (een noot is hard, of je kunt hard rijden) helpt deze app kinderen gevoel voor taal te ontwikkelen en de woordenschat te vergroten. Ook zit de app vol beeld- en taalspelletjes. Wat is kaal? Of wat is zacht? Tik het aan en zie wat er gebeurt! De kinderen zoeken bij ieder thema vier afbeeldingen en bedenken bij de juiste afbeelding een zin voordat het gedicht in beeld komt. 

De gedichten zijn geschreven door Rian Visser en de tekeningen zijn van Tineke Meirink. De app is goed en simpel te besturen, door te tikken met de vinger. Wanneer de speler de juiste afbeelding heeft aangetikt, klinkt er een beloning als ‘goedzo’ of ‘knap van jou'. Bij een fout antwoord mag het nogmaals geprobeerd worden. De app maakt geen gebruik van reclame. Lezen is voor deze app niet noodzakelijk. Alle vragen en gedichten worden voorgelezen.

Leeftijdsadvies

De app 'Zacht zijn de wolken’ is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd komen in aanraking met rijmen. De begrippen die in de app voorkomen zijn al bekend bij kinderen van deze leeftijd. De app is qua bediening al te spelen voor kinderen vanaf 3, dit komt omdat er tijdens het spel alleen getikt hoeft te worden. Ook voor kinderen van deze leeftijd is het leuk om naar de gedichtjes te luisteren, zij zullen echter wel geholpen moeten worden bij de vragen. Voor de iets oudere kinderen zijn er gedichten om zelf te maken, te bewaren of zelfs om te versturen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Sinterklaas en het Raadsel van 5 December

Sinterklaas en het Raadsel van 5 December

Sinterklaas en het Raadsel van 5 December

Meer weten...

Website 5+ JR

Playmobil

Playmobil

Playmobil

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Mega Mindy

Mega Mindy

Mega Mindy

Meer weten...