Productie-detail

Web for Classrooms

Web for Classrooms

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
11 waarderingen

Veilig zoeken op pagina's met het juist leesniveau doe je met Web for Classrooms.

Gratis. WizeNoze. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • Zoekmachine
  • Veilig internetten

Beschrijving inhoud

Wil je je kinderen veilig laten zoeken op internet, zonder dat ze kunnen stuiten op onbetrouwbare pagina's en onderwerpen die niet voor hun geschikt zijn? Dat kan met de Web for Classrooms. Bovendien kan je de zoekopdracht afstemmen op leeftijd en leesniveau. 

Zoek je bijvoorbeeld op 'bloemen' dan krijg je bij een kind van 4 andere resultaten dan bij een kind van 10 en bij een laag leesniveau andere resultaten dan bij een hoog niveau. De app werkt samen met de Van Dale Jeugdwoordenboeken. Als ouder kan je voor elk kind een eigen profiel kan aanmaken, waardoor de zoekopdracht op de juiste leeftijd wordt afgestemd. Naast het leesniveau kan je echter nergens anders op filteren. De app is erg simpel, maar daardoor wel overzichtelijk. 

Leeftijdsadvies

Web for Classrooms is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen lezen en zullen ze dingen opzoeken op internet. De tool is ook erg handig voor het zoeken van informatie voor een spreekbeurt, want alle onnodige informatie wordt weggefilterd. De vraag is alleen in hoeverre de tool in de praktijk wordt gebruikt, aangezien kinderen vaak ook goed de browser-button op de tablet kunnen vinden en snel geneigd zijn te zoeken via Google.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

De Kleine Vampier

De Kleine Vampier

De Kleine Vampier

Meer weten...

App 6+ JR

Sint & Piet Fotohok

Sint & Piet Fotohok

Sint & Piet Fotohok

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

T.U.F.F. Puppy

T.U.F.F. Puppy

T.U.F.F. Puppy

Meer weten...