Productie-detail

VVN Verkeersexamen

VVN Verkeersexamen

App VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Oefen je kennis van verkeerssituaties, verkeersborden en verkeersregels met deze app, zodat je goed voorbereidt bent op het VVN Verkeersexamen.

Apple App Store
Gratis. VVN. iPhone, iPad.

Beschrijving inhoud

De educatieve app ‘VVN Verkeersexamen’ helpt kinderen bij de voorbereiding voor het theoretisch en praktisch verkeersexamen. Er zijn drie verschillende onderdelen waarin de verkeerskennis van kinderen wordt getest. De eerste oefening bestaat uit tien theoretische vragen over uiteenlopende verkeerssituaties. De tweede oefening is een checklist waarbij je kunt zien of je fiets aan de wettelijke eisen voldoet. De derde oefening vraagt je een opsomming te maken van de verkeersborden en -situaties die je op je dagelijkse route tegenkomt.

Bij het testen van hun kennis worden kinderen bijgestaan door het fantasiefiguur Sem Safety. Hij vertelt hen bij ieder onderdeel wat ze moeten doen en geeft af en toe een waardevolle tip. De theoretische vragen kun je alleen maken, maar ook samen met iemand anders. Na iedere vraag komt het goede antwoord in beeld en wordt er een korte toelichting gegeven. Na tien vragen komt ook je score in beeld. Bij het nalopen van je dagelijkse route in het verkeer wordt aangegeven dat je hierbij het beste hulp kunt vragen aan je ouders. Het stoplicht dat bij ieder onderdeel te zien is, geeft aan hoe goed je dit onderdeel beheerst. 

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de app ‘VVN Verkeersexamen’ aan bij kinderen vanaf 9 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd zijn bewust van hun gedrag in het verkeer en zullen begrijpen hoe belangrijk veiligheid in het verkeer is.

Trefwoorden

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Timboektoe

Timboektoe

Timboektoe

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Sonny with a chance

Sonny with a chance

Sonny with a chance

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Juli

Juli