Productie-detail

Verken de oceaan

Verken de oceaan

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Speel memory met de dieren van de zee.

Apple App Store
Gratis. Stefano Frassi. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod Touch
  • Memory
  • Zeedieren
  • Tikken

Beschrijving inhoud

'Verken de Oceaan' is een memoryspel waarbij het kind twee dezelfde afbeeldingen, waarop dieren uit de oceaan staan afgebeeld, moet vinden. Middels de app traint het kind de motoriek, het geheugen en maakt het kennis met de onderwaterwereld. Het spel bestaat uit drie niveaus: Easy (vier afbeeldingen), Medium (zes afbeeldingen) en Hard (twaalf afbeeldingen), welke op het beginscherm kunnen worden gekozen. Na het selecteren van het gewenste niveau begint het spel. Door op een luchtbel te tikken komen de afbeeldingen tevoorschijn. Wanneer twee dezelfde afbeeldingen zijn gekozen, blijven deze zichtbaar. Is dit niet het geval, dan veranderen de afbeeldingen weer in een luchtbel en kan het kind een nieuwe poging wagen.

Wanneer alle afbeeldingen bij elkaar zijn gevonden kan het kind naar het volgende spel of terug naar het menu om een ander niveau te selecteren. Het spel kan in principe oneindig worden doorgespeeld. Na verloop van tijd verschijnt echter een (weg te klikken) aankoopscherm in beeld en komen reeds gespeelde spelletjes terug. De spelletjes worden willekeurig gegenereerd. De volgorde van de spelletjes is daarom altijd anders wanneer de app opnieuw wordt geopend. Aan het spel is geen score of snelheidslimiet verbonden. De applicatie is voorzien van visuele effecten en geluid. Dit laatste kan worden uitgeschakeld door het geluid van de iPhone of iPad uit te zetten. Omdat de applicatie slechts een beperkt aantal opties heeft, is het spel eenvoudig te bedienen voor kinderen. Wel heeft het kind misschien hulp nodig bij het verwijderen van het aankoopscherm. In de applicatie zijn advertenties aanwezig welke verwijderd kunnen worden door de betaalde versie a € 1,79 aan te schaffen. In deze betaalde versie zijn tevens meer spelletjes beschikbaar. 

Leeftijdsadvies

Vanwege de verschillende niveaus en de eenvoudige bediening is het spel geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De geluiden, visuele effecten en herkenbare zeedieren maken het spel extra aantrekkelijk voor jonge kinderen.

 

ShelleyDeze recensie is geschreven door Shelley van Dijk. Shelley is werkzaam als online marketeer, maar haar passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens haar studies. Ze schrijft het liefst over (jeugd)literatuur. Daarnaast blogt ze over films, series en televisieprogramma's. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Sien van Sellingen

Sien van Sellingen

Sien van Sellingen

Meer weten...

Website 3+ JR

Bobo

Bobo

TV & Film 3+ JR

Nellie & Cezar

Nellie & Cezar

Nellie & Cezar

Meer weten...