Productie-detail

Urby CityTour

Urby CityTour

App VANAF 6 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
8 waarderingen

Ga als een echte Urby CityZoomer op pad en leer de stad Amsterdam kennen!

Apple App Store
Gratis. Elisa Ruis. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

 • iPhone, iPad, iPod touch
 • Educatief en informatief
 • Rondwandeling door Amsterdam
 • Vragen, opdrachten, informatie
 • Punten verzamelen
 • Tappen
 • 3 niveaus

Beschrijving inhoud

Met de app 'Urby CityTour'' leren kinderen de stad Amsterdam op een leuke en actieve manier kennen. Ga met je iPhone of iPad op pad en volg één van de drie routes: Gracht & Buurt, Dier & Plant of Plein & Park. Als een echte Urby CityZoomer verken je de stad Amserdam door vragen te beantwoorden, opdrachten uit te voeren en informatie te lezen over locaties waar jij je op dat moment bevindt.

Het doel is om zoveel mogelijk punten te halen. Onderliggend doel is Amsterdam leren kennen. Wanneer je de app opent kan je je registreren en inloggen. Vervolgens maak je een team aan onder welke noemer je de routes aflegt en de punten verzamelt. Een team kan bestaan uit één of meerdere personen. Zo kan je zowel met elkaar (onder dezelfde teamnaam) als tegen elkaar (onder een andere teamnaam met verschillende apparaten) het spel spelen. Wanneer je een route hebt gekozen bepaal je zelf waar in de route (een rondwandeling) je begint. Met behulp van de locatie-instelling van je telefoon of iPad houdt de app bij waar je loopt door middel van het Urby-poppetje. Dit gebeurt heel nauwkeurig, zodat je altijd op tijd de vraag, informatie of opdracht krijgt! Op de kaart kan je goed zien waar je loopt en of dat nog op de route is. Wat ontbreekt is een (optionele) navigatie-stem zodat je niet constant op je scherm hoeft te kijken. Wel zijn er geluiden en leuke animaties aan de app toegevoegd. Er zijn drie verschillende niveaus en er is een mix-niveau. De app is simpel vormgegeven. Het zou wel nog leuk zijn als het Urby-poppetje meer interactie heeft met de gebruiker, om het voor jonge kinderen nog aantrekkelijker te maken. De app is makkelijk te bedienen, want je hoeft alleen te tappen en de vragen/opdrachten/informatie komen door middel van een pop-up, hiervoor hoef je niks te doen. Ook door de legenda's en de snelle how to's weet je snel wat je moet doen.

Leeftijdsadvies

'Urby CityTour' is geschikt bevonden voor kinderen vanaf 6 jaar. De app is aantrekkelijk voor kinderen door de animaties en geluiden. De bediening is simpel, maar de vragen over Amsterdam passen nog niet bij de belevingswereld van kinderen jonger dan deze leeftijd. Bovendien zijn de teksten soms nog vrij lang en zullen ouders deze bij jonge kinderen moeten voorlezen. Maar vooral zijn de wandelingen te lang voor kinderen jonger dan 6 jaar. Er staat 1 tot 2 uur voor, maar met flink doorlopen en nauwelijks pauze red je dat als volwassene zelfs nauwelijks. Een maximumleeftijd is er in ieder geval niet, want ook voor volwassenen is dit een erg leuke en leerzame app! Tip: onder de instellingen-button vind je tips voor ouders hoe je de app het beste kan gebruiken samen met je kind.

 

 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Erik of het klein insectenboek

Erik of het klein insectenboek

Erik of het klein insectenboek

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De Wonderlijke Wereld van Gumball

De Wonderlijke Wereld van Gumball

De Wonderlijke Wereld van Gumball

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De Pinguïns van Madagascar - Kerst met de Pinguïns

De Pinguïns van Madagascar - Kerst met de Pinguïns

De Pinguïns van Madagascar - Kerst met de Pinguïns

Meer weten...