Productie-detail

Tumblies

Tumblies

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Bouw, ontdek en beleef samen met de Tumblies. Er is geen goed of fout, waardoor kinderen hun eigen creativiteit en fantasie gebruiken.

Gratis. IJsfontein Interactive Media BV. iPad.

Beschrijving inhoud

De app 'Tumblies' is gebaseerd op de gelijknamige stopmotion animatieserie 'De Tumblies'. De grappige en kleurrijke figuurtjes zijn opgebouwd uit twee, drie of vier op elkaar gestapelde schijven. Erg stevig zijn ze niet. Door hun grappige acties vallen ze dan ook regelmatig uit elkaar. Met deze app krijgen kinderen de kans de Tumblies en andere bouwwerken zelf weer op te bouwen en om te gooien.

Bij het opstarten van de app opent een scherm met daarop 5 verschillende "levels". Dat dit niet echt levels genoemd kunnen worden blijkt tijdens het spelen al snel. Niets moet en alles kan. Door op de playknop te drukken start een filmpje van een paar seconden waarin de Tublies kort iets beleven. Deze kan ook overgeslagen worden om direct te beginnen. Na afloop van het filmpje verschijnt een rode stuiterende knop. Wanneer de speler hier op klikt kan het spelen beginnen. Met een vegende beweging wordt de app bestuurd. De blokjes in het scherm kunnen gesleept, opgestapeld en omgegooid worden. In ieder level zitten herkenbare elementen, zoals: blokjes, knikkers, een pedaalemmer en een glijbaan. Ook kan de speler in één van de levels muziek maken. Dit door op de verschillende blokjes te drukken.

Leeftijdsadvies

'Tumblies' is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De sleep en tik bewegingen waarmee de app bestuurd wordt kunnen zij zelfstandig als ze al bekend zijn met de tablet. Wanneer dit niet zo is zullen zij deze handelingen snel leren. De Tumblies hebben vrolijke kleuren en er is geen aandacht voor de achtergrond. Hierdoor ligt de volledige concentratie op de voorgrond. De filmpjes (die ook overgeslagen kunnen worden) duren maar een paar seconden. Hierdoor is niet veel concentratie nodig om deze te kijken. De app stimuleert de fijne motoriek en creativiteit. Kinderen krijgen de volledige vrijheid om te bouwen, ontdekken en beleven.

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

Sago Mini Road Trip

Sago Mini Road Trip

Sago Mini Road Trip

Meer weten...

Boek 2+ JR

Voetballen met Muis

Voetballen met Muis

Voetballen met Muis

Meer weten...

App 2+ JR

Textales

Textales

Textales

Meer weten...