Productie-detail

Troovie

Troovie

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Met de app Troovie maak je zelf speurtochten in je eigen omgeving (of waar je maar wilt).

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis. Goldmash. iPhone, iPad, Android.

Beschrijving

Met de app Troovie maak je zelf speurtochten in je eigen omgeving. De app is gratis te downloaden en biedt in-app uitbreidingen aan. In de gratis versie kies je uit vier varianten speurtochten: de monstervangers, de schatjagers, Fred en Ed of een basisavontuur. Na je keus geef je aan hoeveel volwassenen en kinderen er meedoen en bepaal je de route en het aantal opdrachten op de route. Er zijn vier categorieën opdrachten: Doe (bijvoorbeeld een evenwichtsoefening), Tijd (wie maakt wie het eerst aan het lachen), Foto en Vraag. De opdrachten kan je kiezen of zelf maken. Is de route te lang of de afstanden tussen opdrachten te groot, dan krijg je een waarschuwing en stel je de speurtocht bij. Na het voorbereiden en uitzetten van de speurtocht kun je van start. Vanaf dat moment is er geen internetverbinding meer nodig. Tijdens de speurtocht geeft een apparaatje met pijlen de route aan. Af en toe verschijnt er een videobericht van een monstervanger met een opdracht, bijvoorbeeld om aan de hand van ‘virtual reality’ monsters te vangen.

Oordeel

Speurtochten zijn voor kinderen altijd al spannend en leuk. Troovie maakt er een virtuele beleving van. Het maken van een speurtocht is kinderlijk eenvoudig. Oudere kinderen kunnen zelf een speurtocht uitstippelen. In verband met de veiligheid van een route blijft meekijken en –denken door begeleiding vereist. Wanneer je als begeleider de route maakt is de verassing voor de kinderen des te groter. De opdrachten zijn omlijst met een inleiding, videoberichten, apparaatjes, bliebjes, knoppen en pijlen. Dit maakt de speurtocht grappig en reuzespannend. Daarnaast leren kinderen een plattegrond te bekijken en samen te werken om hun doel (monsters vangen) te bereiken. Een extra toevoeging is dat Troovie (herkenbare) probleempjes met een groep kinderen al voor is. Zo moet de telefoon om de zoveel tijd worden doorgegeven aan een volgende speler.

Leeftijdsadvies

Troovie van de Wereld is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Wil je weten hoe je deze app inzet op de opvang of de bso? Ga dan naar de Mediatips van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Koekeloere

Koekeloere

Koekeloere

Meer weten...

App 4-7 JR

Professor Staal

Professor Staal

Professor Staal

Meer weten...

App 4+ JR

Hoopa City 2

Hoopa City 2

Hoopa City 2

Meer weten...