Productie-detail

Toca Town

Toca Town

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Beslis zelf wat er in jouw stad gebeurt!

Apple App Store
?2,99 (itunes), ?2,69 (Google Play). Toca Boca. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPad, iPhone, iPod Touch 
  • Tikken en slepen 
  • Je eigen stad beheren 
  • Koken, winkelen, eten en spelen 
  • Keuze uit 21 karakters

Beschrijving inhoud 

Toca Town is een stad waarin je zelf kunt bepalen wat je doet en wat er gebeurt. Met een keuze uit 21 verschillende karakters kun je naar de supermarkt, het politiebureau, het restaurant, het park of thuis op de bank tv-kijken.

Als je op de play-knop op het startscherm drukt komt de stad in beeld. Door op een gebouw te tikken ga je bij dat gebouw naar binnen. Afhankelijk van de plek kun je verschillende dingen doen. Alles gaat door spullen te slepen of erop te tikken. Zo kun je op elke plek de lampen en de radio aan of uit doen en in de keuken van het restaurant kun je producten naar elkaar toe slepen om er een gerecht van te maken. Op iedere locatie zijn al één of twee karakters aanwezig. Rechtsonder bevindt zich een knop met daarop drie poppetjes. Als je hierop drukt verschijnen alle 21 karakters in beeld, die je naar eigen keuze op de locatie waar je op dat moment bent kunt neerzetten. Kinderen kunnen hun fantasie gebruiken en hun eigen scenario’s creëren. Met de resetknop rechtsboven in het scherm is het mogelijk om alles weer op de plek te zetten waar het in het begin stond. Rechtsonder in het startscherm bevindt zich een knop die je naar een overzicht brengt met alle spellen van Toca Boca. Als je op een van deze spellen klikt kom je direct in de App Store terecht waar je dit spel kunt kopen.

Leeftijdsadvies

Door het spelen van Toca Town nemen kinderen deel aan wat er gebeurt in het dagelijkse leven. De app is voor kinderen vanaf 3 jaar. Als een kind begint met het spelen van de app, kan het nodig zijn dat de ouder het kind op weg helpt. In het startscherm bevindt zich linksboven een knop ‘For parents’, waar de maker van het spel uitlegt wat de gedachte is achter Toca Town en hij uitlegt hoe het spel werkt.

 

ElineDeze recensie is geschreven door Eline van Leeuwe. Eline studeert Journalistiek aan de Hoogeschool Utrecht. Ze specialiseert zich in televisie en interesseert zich voor de doelgroep jeugd. Door te schrijven voor Mediasmarties hoopt ze zich te blijven ontwikkelen op het gebied van deze doelgroep. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Een ijsbeer in de tropen

Een ijsbeer in de tropen

Een ijsbeer in de tropen

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Charlie en Lola - Seizoen 1 Deel 1

Charlie en Lola - Seizoen 1 Deel 1

Charlie en Lola - Seizoen 1 Deel 1

Meer weten...

App 3+ JR

Juf Jannie: cijfers en getallen leren

Juf Jannie: cijfers en getallen leren

Juf Jannie: cijfers en getallen leren

Meer weten...