Productie-detail

Toca Tailor Fairy Tales

Toca Tailor Fairy Tales

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Ontwerp je eigen kleren en zet je favoriete karakter in sprookjeskleren op de foto!

Gratis. Ja. Toca Boca. iPhone, iPod & iPad.

Beschrijving inhoud

In Toca Tailor Fairy Tales kun je aan de slag als ware kledingontwerper. In het begin van het spel kun je kiezen uit twee karakters (jongen of meisje). Daarna kun je aan het werk. Lengte van de kleren kun je zelf bepalen en ook wat voor kleren je karakter draagt, een rok, een korte broek of hempje. Bijzonder aan deze versie is dat je de karakters kunt aankleden als je eigen favoriete sprookjesfiguur! Vervolgens kun je de kleren van patronen voorzien of andere accessoires (knopen, strikjes etc.). Als de kleding goed is, kun je karakter nog stylen met hoeden (paddenstoel), baarden, strikken, schoenen en sjaals. Het spel maakt gebruik van de camera, hierdoor kun je bijvoorbeeld foto's nemen van spullen in en om het huis en daar kleding van maken. En wat vind je karakter van je outfit? Dat laat hij of zij regelmatig merken door juist verrast of bewonderend te klinken of afwijzende geluiden te maken.

Als je het spel voor het eerst speelt, wordt er automatisch laten zien hoe het spel werkt. Ook kun je in het 'For Parents' gedeelte een uitleg zien. Om het spel te kunnen spelen moet een speler aardig vaardig zijn met een smartphone/tablet. Naast het tappen en slepen is het namelijk ook mogelijk om met meerdere vingers tegelijk plaatjes te draaien of bijvoorbeeld knopen groter of kleiner te maken. Voor het foto's nemen moet je de smartphone of tablet goed kunnen vasthouden. Uiteindelijk zet je je ontwerp natuurlijk op de foto en dat kan zelfs met jezelf! Het spel biedt mogelijkheden voor spelopdrachten, deze staan in het 'For Parents' gedeelte beschreven, laat bijvoorbeeld een meisje naar een sprookjesbal gaan, wat zal ze dan aantrekken?

Leeftijdsadvies

De app is geschikt voor kinderen vanaf ruim 4 jaar. Om volledig van het spel en de mogelijkheden te genieten is het namelijk noodzakelijk dat je goed kunt slepen, tappen en roteren. Verder kan een kind vanaf 4 à 5 jaar meer zijn creativiteit op de loop laten en zo zijn eigen kledingstukken ontwerpen. 5-jarigen zijn bijvoorbeeld in staat om bij knutselen en te benoemen wat ze maken, dit is voor dit spel noodzakelijk. Een beginnende speler kan nog wel wat hulp van de ouder gebruiken wat betreft de bediening.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Kleine beestje

Kleine beestje

Kleine beestje

Meer weten...

Website 4+ JR

Squla

Squla

TV & Film 4+ JR

Koekeloere - Lente en Zomer

Koekeloere - Lente en Zomer

Koekeloere - Lente en Zomer

Meer weten...