Productie-detail

Toca Nature

Toca Nature

App VAN 6 T/M 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Bouw je eigen natuurwereld met deze app.

Apple App Store
€ 4,49. Toca Boca. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone. iPad, iPod Touch
  • Tappen en slepen
  • Natuur, dieren
  • Ontwerpen, eten verzamelen

Beschrijving inhoud

In deze app is het mogelijk je eigen natuurwereld te bouwen. Door bomen en planten te plaatsen, bergen te maken en rivieren aan te leggen creëer je een eigen wereld. De app heeft een kleurrijke en natuurlijke uitstraling. Direct wordt duidelijk dat het in deze app volledig om de natuur draait. Het geluid van vogels en de wind in bomen en struiken maken dit beeld af.


Onderin de app is een menubalk afgebeeld. Via deze balk kunnen er elementen aan je eigen wereld worden toegevoegd. Rechts onderin staat een globe die je zelf kunt draaien, zo kan de wereld van alle kanten worden bekeken. Links bovenin staat een icoon waardoor je naar het beginscherm van het spel kunt gaan, hier staat tevens informatie voor ouders. Helaas kan het spel tussentijds niet worden opgeslagen. De kinderen maken in deze app kennis met de natuur. Naast bomen planten, bergen maken en rivieren aanleggen, is er in deze app nog veel meer te ontdekken. Naar aanleiding van het ontworpen landschap zullen er ook dieren te vinden zijn in je wereld, denk hierbij aan bevers, herten, ooievaars en bruine beren. Om ervoor te zorgen dat het goed gaat met de dieren, zul je eten moeten verzamelen. Er groeien struiken met bessen, door hierop te klikken worden ze toegevoegd aan je voorraad, te vinden in de menubalk. Al wandelend door de natuur kun je mooie momenten vastleggen door op de camera te drukken. De foto’s die gemaakt worden vind je terug in de foto map op het desbetreffende media apparaat. Naar verloop van tijd wordt het, net zoals in werkelijkheid, langzaam nacht.

Leeftijdsadvies

Deze app is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar. Zij kunnen de app zelfstandig spelen. Uitleg vind je onder de For parents-button, maar door te proberen en experimenteren wijst alles zich ook vanzelf uit. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met de natuur.

 

KimDeze recensie is geschreven door Kim Eversdijk. Kim studeert aan de PABO op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ze vindt het erg leuk om kinderboeken te lezen en ook voor te lezen in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Arthur Christmas 3D

Arthur Christmas 3D

Arthur Christmas 3D

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Toy Story 2

Toy Story 2

Toy Story 2

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Marmaduke

Marmaduke

Marmaduke

Meer weten...