Productie-detail

Toca Builders

Toca Builders

App VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Creëer je eigen wereld met vrolijk gekleurde blokjes. Bouw zo een brug, huis of mega-smiley. Alles kan in 'Toca Builders'.

€ 4,49. Ja. Toca Boca. iPad, iPhone, iPod touch, Android.

Beschrijving inhoud

Met de app 'Toca Builders' bouwen kinderen met blokken hun eigen wereld. Hoe deze eruit komt te zien bepalen ze zelf, net als de kleur van het bouwwerk. Ook de vloer kan in de verf worden gezet. Er zijn zes speelfiguren, met elk hun eigen specifieke bouwfunctie.

De besturing van de app is erg eenvoudig. Doordat er geen tekstuele uitleg is, hoeven kinderen niet te kunnen lezen om de app te begrijpen. Met pictogrammen is aangegeven wat een speelfiguur kan, zoals verven, bouwen of blokjes optillen. De kleur van een blok is gemakkelijk aan te passen met het kleurenpalet in de rechterbovenhoek. Ook de camerahoek kan veranderd worden. Dit door met een vinger over het scherm te slepen. Hierdoor is het mogelijk het bouwwerk vanuit meerdere kanten te bekijken. Op de achtergrond is tijdens het spelen een vrolijk muziekje te horen. Bouwen in 'Toca Builders' kan met de volgende karakters:
 

Hijskraan Connie kan blokjes optillen en ze vervolgens verplaatsen. Waar naartoe? Dat bepaalt de speler zelf. Connie kan namelijk overal heenrijden. 

 

Blox heeft een blokje in zijn rugzak zitten, die hij in rap tempo achter zich plaatst wanneer hij loopt. Door het plaatsen van blokjes uit te zetten (vinkje veranderen in een kruisje) kan hij ingezet worden om eerder geplaatste blokjes te slopen. 
 

Op een (door de speler gekozen kleur) bal verplaatst Cooper zich over de bouwruimte. Hierdoor worden de vakjes waarover hij rolt gekleurd. Om een aantal vakjes over te slaan kan het vinkje worden uitgezet. De bal geeft dan geen kleur af. 
 

Met zijn verstelbare nek kan Stretch blokjes in de lucht plaatsen. Op deze manier kan hij ingezet worden voor het bouwen van bijvoorbeeld een brug of trap.
  
 

Jum-Jum schiet verf door een buisje, wat vervolgens op de vloer terecht komt. Hierdoor wordt het vooraf geselecteerde stukje vloer of blokje gekleurd. 

 

Een speelfiguur dat zeker geen hoogtevrees heeft is Vex. Naast dat hij blokjes op de grond plaatst, kan hij tot maximaal 6 blokjes de hoogte in. 

 


Leeftijdsadvies

'Toca Builders' is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De fijne motoriek van deze kinderen is in zoverre ontwikkeld dat zij de verschillende speelfiguren kunnen besturen. Er is een (leeg) platform waarop kinderen kunnen bouwen wat ze willen. Deze vrijheid is iets wat hen erg aanspreekt. Op deze manier gebruiken ze hun eigen creativiteit om iets te maken. De app draagt bij aan het ontwikkelen van het ruimtelijk inzicht. Kinderen ontdekken spelenderwijs hoe de blokjes opgestapeld moeten worden om bijvoorbeeld een brug te bouwen.

Jullie mening

Ook leuk

App 5+ JR

Tiny Wings

Tiny Wings

Tiny Wings

Meer weten...

Boek 5+ JR

Mee met de Pakjesboot

Mee met de Pakjesboot

Mee met de Pakjesboot

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

De Reddertjes

De Reddertjes

De Reddertjes

Meer weten...