Productie-detail

Tinkerblocks

Tinkerblocks

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Programmeer een leuke reeks met jouw filmpjes, foto's en eigen tekst.

Apple App Store
€ 3,49. Ja. urbn pockets. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod touch
  • Coderen
  • Kleurrijk
  • Tikken, slepen

Beschrijving inhoud

Met 'Tinkerblocks' kan je jouw codeervaardigheden oefenen. Door blokjes te slepen en er opdrachten aan te hangen maak je je eigen project. Extra leuk wordt het met jouw eigen foto's en filmpjes.
 
In het hoofdscherm kan je kiezen uit programmeersjablonen of je maakt zelf een compleet nieuw project. In de sjablonen zijn al enkele blokjes geprogrammeerd en kan je zelf de opdracht ervan veranderen. Zo zijn bijvoorbeeld in 'My color dice'  diverse kleuren geprogrammeerd, maar je kan ze zelf ook veranderen of verwijderen. In het programmeerscherm zie je links de opdrachten die je kan programmeren en rechts de reeks aan opdrachten zoals jij die al geprogrammeerd hebt. Druk je op play dan speelt jouw project zich af. Het leuke aan deze app is dat je beeld en geluid kan opnemen en deze in jouw opdrachtenreeks kan plaatsen. Zo maak je bijvoorbeeld een foto of filmpje van jezelf terwijl je een gekke bek trekt. Maar je kan ook foto's en filmpjes uit je galerij kiezen. Minder goed aan deze app is dat het in het begin vrij onduidelijk is hoe de app werkt. Gelukkig wordt dat duidelijker als je op het vraagteken tikt. Op de site van urbn pockets staat ook een handboek, mocht je die nodig hebben. Als je niet heel technisch bent ingesteld is het lastig om de app gelijk te begrijpen. De app is in het Engels.
 

Leeftijdsadvies

De app 'Tinkerblocks' is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen in staat om zelf games te maken en te programmeren. Jongere kinderen zullen niet begrijpen hoe de app werkt. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen goed overweg met app met schriftelijke instructies, maar bij deze app is het goed om er als ouder in het begin bij te zitten, zodat het kind snapt hoe het werkt. De app is erg leerzaam en sluit goed aan bij de codeerlessen die sommige kinderen op school krijgen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Het grote paarden doeboek

Het grote paarden doeboek

Het grote paarden doeboek

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

De Gelaarsde Kat 3D

De Gelaarsde Kat 3D

De Gelaarsde Kat 3D

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Platvoet en zijn vriendjes

Platvoet en zijn vriendjes

Platvoet en zijn vriendjes

Meer weten...