Productie-detail

Timo en het toverboek

Timo en het toverboek

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Timo krijgt van oom Klaas een prentenboek voor zijn verjaardag. Wanneer hij dit boek per ongeluk schudt, komt hij in een grappig en gek verhaal terecht.

Apple App Store
€ 2,29. Books2download. iPad .

Beschrijving inhoud

Wanneer je de app 'Timo en het toverboek' opent kom je eerst in het keuzemenu. Hier moet de keuze gemaakt worden tussen het verhaal zelf lezen, of de luisterversie. Hierna begint het verhaal. Timo krijgt een pakketje voor zijn verjaardag waar in kleine letters: 'Voorzichtig. Niet schudden.' opstaat. Timo ziet dit niet en schudt het pakje heen en weer, tot hij gerinkel hoort. Snel maakt hij het pakje open. Er zit een toverboek in, getekend door oom Klaas. Doordat Timo het boek toch geschud heeft, komt hij midden in het boek terecht.

In het mooi getekende prentenboek kunnen kinderen allerlei interactieve acties doen. Voorbeelden hiervan zijn: borden uit de kast laten vallen, Timo's bolle buik opblazen en Timo's broertje door de kamer laten vliegen. Door zelf op ontdekking uit te gaan zien kinderen steeds meer dingen die ze kunnen bewegen. De besturing is erg makkelijk. Door kinderen met hun vinger te laten klikken of slepen kunnen ze veel acties al uitvoeren. Voor andere acties moet de iPad gedraaid of geschud worden. Dit is voor kinderen eenvoudig uit te voeren. Doordat er een voorleesfunctie in de app zit is het niet noodzakelijk dat het kind zelf al kan lezen.

Leeftijdsadvies

De app 'Timo en het toverboek' is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Zij kunnen de voorleesmogelijkheid gebruiken om de app te spelen. De optie om het boek zelf te lezen is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij zijn in staat zelfstandig het verhaal te lezen en te begrijpen. Maar er kan ook voorgelezen worden. De dingen die in de tekst gebeuren zijn ook te zien in de animaties. Hierdoor worden kinderen in het verhaal getrokken. Zo wordt er bijvoorbeeld met tekst aangegeven: 'Een pakje voor Timo! Blij gooit hij het in de lucht.' Hierbij zie je Timo het pakje van zijn ene hand naar zijn andere hand gooien. Het verhaal is kort waardoor kinderen in staat zijn het aandachtig af te luisteren of uit te lezen. Het verhaal prikkelt hun fantasie en creativiteit. Zo kan er bijvoorbeeld met bolletjes wol getekend worden. In sommige plaatjes is het moeilijk voor kinderen om te ontdekken wat ze kunnen doen. Hierdoor zullen ze, vooral de eerste keer, bepaalde acties overslaan. Onder de informatieknop zijn alle interactieve dingen uit het boekje te zien. Als ouder is het verstandig deze door te lezen en je kind te helpen met zoeken.

Opmerkingen

  • De app kan in het Nederlands en Engels gespeeld worden.

  • Voor €1,79 kan er een pocketversie gedownload worden voor de iPhone, iPad en iPod touch.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Connie de Koe

Connie de Koe

Connie de Koe

Meer weten...

Boek 3+ JR

Het Grote Voorleesboek voor Peuters

Het Grote Voorleesboek voor Peuters

Het Grote Voorleesboek voor Peuters

Meer weten...

Boek 3+ JR

De grote Max-gaat-nog-niet-naar-bedshow

De grote Max-gaat-nog-niet-naar-bedshow

De grote Max-gaat-nog-niet-naar-bedshow

Meer weten...