Productie-detail

Textales

Textales

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Verhalen komen tot leven met speciale dekbedden en de app Textales!

Google Play (Android)
Textales team. Android .

Kenmerken

  • Android
  • Vasthouden en bewegen 
  • Augmented reality 
  • Diverse verhalen 

Beschrijving inhoud

'Textales' is een app waarmee je figuren uit verhaaltjes tot leven kunt laten komen op het bijbehorende dekbed. De figuren zijn in de stof van het dekbed verwerkt, maar dat is niet te zien. Ze kunnen zichtbaar gemaakt worden met de app, waardoor de verhalen die voorgelezen worden écht tot leven komen!

De app is zeer eenvoudig te besturen. Wanneer de app geopend wordt door er op te tikken, wordt de camera van het Android-apparaat meteen ingeschakeld. Als je deze camera op het speciale dekbed richt, zijn er op het scherm allerlei figuren te zien die aansluiten op het verhaal. Dit is in 3D, waardoor het lijkt dat de figuren rechtop staan op de stof. Op deze manier komt het verhaal bijna letterlijk tot leven. Dit principe wordt ook wel toegevoegde realiteit of augmented reality genoemd. De figuren komen in beweging wanneer het dekbed beweegt. De app bevat verder geen geluiden, instructies of reclames. 'Textales' is ontwikkeld op de Technische Universiteit van Eindhoven. De speciale Textales-dekbedden zijn momenteel nog niet verkrijgbaar. Wel is het mogelijk om een sample van de stof aan te vragen. Van de app zelf is al een demoversie te downloaden, waarmee de figuren in de sample zichtbaar gemaakt kunnen worden.

Leeftijdsadvies

De app is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Zij kunnen een telefoon of tablet vasthouden. Ook gaan kinderen vanaf deze leeftijd het verband tussen een verhaal en de plaatjes zien. Ze zullen begrijpen dat de figuren die op het dekbed verschijnen, bij het voorgelezen verhaal horen. Verder zal er per verhaal met dekbed gekeken moeten worden voor welke leeftijd het verhaal geschikt is.

Mening recensent

Ik vind het een interessante app. Aan de ene kant vind ik het jammer dat nu zelfs bij het voorlezen van verhaaltjes voor het slapen gaan al een beeldscherm gebruikt moet worden. Prentenboeken zijn volgens mij ook nog steeds hartstikke leuk! Aan de andere kant is dit ook wel weer heel erg gaaf en hoort het bij deze tijd. Ik vind het heel bijzonder dat er via deze app letterlijk allerlei personages e.d. uit een stuk stof komen lopen. Door dit 3D-effect en de bewegingne worden de verhalen nog levendiger. Ik ben erg nieuwsgierig naar de reacties van kinderen!

 


DesiDeze recensie is geschreven door Desi Kamp. Desi werkt als leerkracht op een basisschool en leest graag boeken. Haar voorkeur gaat uit naar romantische verhalen en detectives en de boeken van Madeleine Wickham. Ook gaat ze graag naar de bioscoop. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Bobbi viert Sinterklaas

Bobbi viert Sinterklaas

Bobbi viert Sinterklaas

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Dip & Dap

Dip & Dap

Dip & Dap

Meer weten...

Boek 2+ JR

Wat hebben Wizzy & Woppy gegeten?

Wat hebben Wizzy & Woppy gegeten?

Wat hebben Wizzy & Woppy gegeten?

Meer weten...