Productie-detail

(te) Gekke Dierentuin

(te) Gekke Dierentuin

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
17 waarderingen

Verzin de gekste fantasiedieren en plaats ze in je eigen dierentuin.

Apple App Store
€1,79. Querido. iPad.

Kenmerken

  • iPad
  • Winnaar Media Ukkie Award 2013
  • Dieren

Beschrijving inhoud

Met de app (te) Gekke Dierentuin kun je de gekste fantasiebeesten samenstellen. De app is gebaseerd op het het prentenboek Hallo. Dit boek was het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2012. Met de felgekleurde tekeningen van dieren uit het prentenboek kun je nu je eigen fantasiedieren samenstellen. Daarna kun je ze in een dierentuin bij elkaar plaatsen.

Na het opstarten van de app stel je eerst het dier samen. Aan de linkerkant van het scherm staan allerlei dieren. Van elk dier kun je een onderdeel naar het voorbeeldfiguurtje in het midden slepen. Dit doe je door bijvoorbeeld op het hoofd van een zebra te tikken en het daarna naar het voorbeeldfiguurtje te slepen. Daarna doe je hetzelfde met een staart, met poten en met het lijf van een dier. Zo stel je zelf je dier samen. Maak bijvoorbeeld een krokoleeuw of een zeehoornvisfant. Daarna kan je een zelfverzonnen naam van het dier inspreken of een verzonnen dierengeluid maken. Wanneer je dit gedaan hebt, kan je het dier in je dierentuin plaatsen. Op die manier kan je heel veel verschillende zelf samengestelde dieren in je dierentuin zetten.

Leeftijdsadvies

Na het opstarten van de app kom je in het hoofdmenu. Daar zijn een aantal knoppen te vinden. Links is er een knop om meer informatie te krijgen over de illustrator en het bedrijf achter de app. Ook is daar een knop te vinden die alle opgeslagen dieren wist. Deze kan je bijvoorbeeld gebruiken wanneer je dierentuin vol zit. Je kan maar een beperkt aantal dieren samenstellen en in je dierentuin plaatsen. Wanneer je dierentuin vol zit, kan je deze knop daarom gebruiken om weer plaats te maken voor nieuwe dieren. Let wel op: je wist dan wel álle dieren. Als je maar één dier wilt wissen, dan kan je het dier oppakken met de haak en naar het beginscherm slepen. Daar kan je weer nieuwe benen, lichamen en hoofden op het dier zetten. Ook kan je daar weer opnieuw een geluid inspreken. Vervolgens kan je hem plaatsen op de plek van je oude dier in de dierentuin. Zo kan je steeds oude dieren oppakken, veranderen en opnieuw in de dierentuin plaatsen.

Rechts in het hoofdmenu staat een knop waarmee je naar de dieren toe gaat. Daar kan je allereerst je eigen fantasiedier samenstellen en hem daarna in je dierentuin plaatsen. Wat in de app wel ontbreekt is uitleg. Hierdoor moet je spelenderwijs achter de besturing komen. Doordat de app een simpele besturing heeft en er maar weinig handelingen nodig zijn, is dit niet een probleem. Kinderen hoeven alleen maar op onderdelen te klikken en deze daarna over het scherm te slepen. Deze eenvoudige handelingen kunnen kinderen vanaf drie jaar al uitvoeren. De vrolijke kleuren en het gebruik van fantasie maakt de app geschikt voor driejarigen omdat zij fantasiefiguren nog erg leuk vinden.

Leeftijdsadvies: Vanaf 3 jaar

Opmerking

Winnaar van de Media Ukkie Award 2013.

Jullie mening

Ook leuk

Game 3+ JR

Dora - Redt het Land van Kristal

Dora - Redt het Land van Kristal

Dora - Redt het Land van Kristal

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Bubble Guppies

Bubble Guppies

Bubble Guppies

Meer weten...

App 3+ JR

Mulle Mecks Auto's

Mulle Mecks Auto's

Mulle Mecks Auto's

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren