Productie-detail

Tap a Tune

Tap a Tune

App VAN 1 T/M 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Speel gemakkelijk de vrolijkste liedjes of maak je eigen muziek.

Gratis. Ja. Mindshapes Limeted. iPhone, iPad, iPod touch.

Beschrijving inhoud

'Tap a Tune' is een kleurrijke app waarin kinderen op een makkelijke manier muziek maken. Door op de 'play' knop te klikken in het beginscherm begint de app. Hier moet gekozen worden tussen 'kinderliedjes' of 'kerstliedjes'. Bij beide opties gaat het kind muziek maken. Er verschijnt dan het volgende scherm:

De app heeft veel opties. Er zijn in totaal 16 liedjes (8 kinder, 8 kerst) en 9 muziekinstrumenten waarmee gespeeld kan worden zoals een piano, trommel of harp. De liedjes herkennen kinderen van school of de crèche. Voorbeelden van liedjes zijn: 'Schaapje, Schaapje heb je witte wol' en 'Twinkel Twinkel kleine ster'. In totaal zijn er 8 diertjes te zien, die elk voor een toon staan. Er zijn 3 mogelijkheden om het liedje te spelen: de voorbeeldmodus, de vrije speelmodus of de babymodus. Zo kunnen kinderen zelf het speelniveau bepalen. In de eerste modus wordt in beeld aangegeven welk diertje er aangeklikt moet worden om de goede toon te spelen. Bij de tweede optie kan het kind zelf muziek maken door op de diertjes te drukken en bij de laatste optie wordt automatisch de goede toon gespeeld. Het maakt dan niet uit welk diertje aangeklikt wordt. 

De besturing van het spel is erg makkelijk. Kinderen hoeven het scherm alleen maar aan te raken en met hun vinger de juiste toets in te drukken. Het spel is Engelstalig, maar dit is alleen terug te vinden in het beginscherm. Wanneer de app gestart is zijn er alleen nog maar pictogrammen te zien. Het doel van het spelletje is om (in de voorbeeldmodus en babymodus) het gekozen liedje goed te spelen. Hierbij kan er eigenlijk niets fout gedaan worden. Elk diertje staat voor een bepaalde toon (Do-Re-Mi-Fa-So-La-Ti-Do). Wanneer er op het verkeerde diertje geklikt wordt, kan het kind gewoon doorgaan door hierna wel op het goede diertje te klikken. Als het hele deuntje gespeeld is, wordt deze herhaald door de 8 diertjes in het scherm. Hierbij dansen ze vrolijk. In de vrije speelmodus kan het kind proberen het liedje zelf te spelen, of vrij muziek maken. Daarnaast kan (in de voorbeeldmodus en vrije speelmodus) ook een scherm worden geopend waarin de tonen te zien zijn. 

Leeftijdsadvies

Tap a Tune is geschikt voor de allerkleinsten. Vanaf 1 jaar krijgen kinderen interesse in felle kleuren, liedjes en muziek. De vrolijk dansende diertjes spreken hen zeker aan. Ook vinden ze het leuk om zelf op de toetsen te drukken, omdat ze dan een geluid horen. Ze leggen het verband tussen hun actie (het drukken op het diertje) en het horen van het geluid. Pas vanaf 6 jaar zijn kinderen in staat muziekjes bewust te spelen. Tot die tijd herkennen ze de liedjes vooral van de crèche of school en zingen ze de tekst mee. Ook spelen ze waarschijnlijk graag in de vrijspeelmodus, waarin ze onbeperkt op de toetsen kunnen drukken. Tap a Tune helpt de ontwikkeling van de muzikale kennis. Zo leren kinderen bijvoorbeeld de toonladder (Do-Re-Mi-Fa-So-La-Ti-Do) kennen. Daarnaast werkt dit spel ook mee aan het ontwikkelen van het geheugen. Door de volgorde van de diertjes te onthouden kunnen kinderen het liedje zelf spelen in de vrije speelmodus. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 1+ JR

De Wielen van de Bus

De Wielen van de Bus

De Wielen van de Bus

Meer weten...

Boek 1+ JR

Dribbel in de sneeuw

Dribbel in de sneeuw

Dribbel in de sneeuw

Meer weten...

Boek 1+ JR

Waar is Baby Tijger?

Waar is Baby Tijger?

Waar is Baby Tijger?

Meer weten...