Productie-detail

Suus & Luuk: Sinterklaas

Suus & Luuk: Sinterklaas

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Welke voorwerpen horen bij Sinterklaas? Of waar zitten alle pakjes verstopt? Speel samen met je kind deze app en werk aan de taalontwikkeling.

Apple App Store
€ 3,49. Creativiti B.V.. iPad.

Kenmerken

  • iPad
  • Sinterklaas
  • Zoekplaten
  • Tappen en slepen
  • Taalontwikkeling

Beschrijving inhoud

De app 'Suus & Luuk: Sinterklaas' in een aanvulling op het educatieve boek Suus en Luuk Sinterklaasboek, uitgegeven door Idealogo en verschenen in 2014. Spelenderwijs wordt hierbij een beroep gedaan op luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren. Met de app kan je als ouder of leerkracht samen met het kind oefningen doen aan de hand van verschillende zoekplaten. 

Met de platen onder 'Zeggen & Leggen' kan je de zwart-wit voorwerpen die boven in de balk staan slepen naar waar ze volgens jou horen in de tekening. Met de platen onder 'Zoek & Vind' verzamel je zoveel mogelijk, wortels, cadeautjes of zakken. Deze tik je aan. Het is het leukst als je als ouder of leerkracht zelf opdrachten verzint en het kind deze laat uitvoeren in de app. De app zelf geeft geen opdrachten. Je moet de app dan ook meer zien als een leuk educatief hulpstuk. Door de interactie tussen opvoeder en kind zal het kind aan zijn taalontwikkeling werken. Er is geen achtergrondmuziek aanwezig, enkel een paar geluidseffecten bij de 'Zoek & Vind'-platen. De app is kleurrijk vormgegeven en alles is in het thema Sinterklaas.

Leeftijdsadvies

Deze app is geschikt om te gebruiken met kinderen vanaf 3 jaar. Als ouder dien je zelf opdrachten te verzinnen bij de zoekplaten. Het einge wat het kind hoeft te doen is voorwerpen te slepen of aan te tikken. Het is een simpele app en daarom geschikt voor jonge kinderen.

Mening recensent

'Suus & Luuk: Sinterklaas' is leuk vormgegeven, maar er komt niet heel veel actie in voor. Op een paar geluidjes na zijn er niet veel verassende elementen te vinden in de app. De app geeft zelf geen instructies of tips over wat je met de zoekplaten kunt doen. Op deze manier kan je als opvoeder de app wel helemaal gebruiken zoals je zelf wilt. De app werkt het best bij nieuwere iPads. Bij oude iPads functioneert het hoofdmenu waarin je kan de zoekplaten kunt kiezen niet optimaal.

 

Deze recensie is geschreven door de redactie van Mediasmarties.  

Jullie mening

Ook leuk

App 3+ JR

Woorden leren - Seizoenen - Juf Jannie

Woorden leren - Seizoenen - Juf Jannie

Woorden leren - Seizoenen - Juf Jannie

Meer weten...

App 3+ JR

Boer Boris gaat naar zee

Boer Boris gaat naar zee

Boer Boris gaat naar zee

Meer weten...

Website 3+ JR

Disney Junior

Disney Junior

Disney Junior

Meer weten...