Productie-detail

Super Spelling

Super Spelling

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Sleep de juiste letters onder het plaatje en spel zo allerlei woorden!

Google Play (Android) en Apple App Store
€ 4,49. Kids & Apps. iPhone, iPad, iPod touch, Android.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod, Android
  • Tikken en slepen
  • Woorden spellen
  • 4 levels met 15 games
  • Sterren verdienen

Beschrijving inhoud

Met de app 'Super Spelling' leer je allerlei Nederlandse woordjes spellen. De app bevat vier levels met elk 15 games. In elke game leer je drie woorden spellen. Met de Lite-versie van de app zijn alleen de eerste zes games van het eerste level te spelen. Wanneer je ook toegang tot alle andere levels wilt, moet je de volledige betaalde versie van de app downloaden.

Het eerste level van de app bevat woorden die uit drie letters bestaan. Wanneer je een game opent, verschijnt een plaatje. Het is de bedoeling dat de speler spelt wat er op het plaatje te zien is. Voorbeelden van woorden uit het eerste level zijn: 'aap', 'tas', 'vis' en 'kip'. Per level worden de woorden moeilijker. Alle letters van het alfabet staan naast het plaatje en hebben een kleur. Bijv a t/m e is rood, f t/m j is blauw, etcetera. Onder het plaatje staan drie lege hokjes. Deze hokjes hebben alvast de kleur van de letter, om het vinden van de juiste letter wat makkelijker te maken. Deze kleurenondersteuning is ook uit te schakelen. Een ander hulpmiddel is het vraagteken. Wanneer je hier op tikt, verschijnen de juiste letters al in de hokjes onder het plaatje. De speler kan dan dezelfde letters opzoeken en naar de hokjes slepen. Ook deze letterhulp is uit te schakelen. Om de app te bedienen moet je verschillende handelingen kunnen verrichten. Om games te openen tik je op de game die je wilt spelen. Daarnaast sleep je de letters naar de vakjes. Per game spel je drie woorden en kun je ook drie sterren verdienen. Per foutje gaat er een ster van je score af. Als je een game gespeeld hebt, kun je deze ook weer opnieuw openen om hem nogmaals te spelen en meer sterren te verdienen. De app heeft geen instructie of auditieve ondersteuning, maar dat is ook niet nodig. Het spel wijst zich vanzelf. Wel heeft het spel felle kleuren en klinkt er een vrolijk muziekje.

Leeftijdsadvies

De educatieve app 'Super Spelling' is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf deze leeftijd leren de kinderen op de basisschool lezen en schrijven. Dit begint met woorden van drie letters, net zoals in deze app. De app gaat mee met het niveau van het kind doordat de woorden steeds moeilijker woorden. De korte afgeronde games en de eenvoudige besturing maken de app geschikt voor kinderen van deze leeftijd.

 

DesiDeze recensie is geschreven door Desi Kamp. Desi werkt als leerkracht op een basisschool en leest graag boeken. Haar voorkeur gaat uit naar romantische verhalen en detectives en de boeken van Madeleine Wickham. Ook gaat ze graag naar de bioscoop. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Toy Story 1

Toy Story 1

Toy Story 1

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Oliver & Co

Oliver & Co

Oliver & Co

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Winx Club

Winx Club

Winx Club

Meer weten...