Productie-detail

Sudoku - een draken avontuur

Sudoku - een draken avontuur

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Maak de sudoku-puzzels en zorg dat jouw draakje opgroeit!

Apple App Store
?2,99. Shoto. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod Touch
  • Tikken
  • Sudoku, puzzelen
  • Vijf niveaus
  • Draak laten opgroeien

Beschrijving inhoud

Met de uitdagende app 'Sudoku – een draken avontuur' kunnen kinderen puzzelen aan de welbekende sudoku-puzzels. De app bevat puzzels op vijf verschillende niveaus. Van een raster met slechts negen hokjes, tot de bekende puzzel bestaand uit negen blokken met ieder negen hokjes. Bij de drie makkelijkste niveaus heb je de keuze uit getallen en afbeeldingen. Bij de twee moeilijkste niveaus kun je enkel puzzelen met getallen. Onder in het scherm is een balk te zien. De balk begint bij een draken-ei en eindigt bij een draakje. Telkens wanneer je een puzzel goed maakt groeit het draakje. Net zo lang totdat de hele balk vol is en de draak is volgroeid.

Wanneer je op een niveau klikt, krijg je een schatkaart te zien met kasteeltjes. Telkens wanneer je een puzzel goed hebt gemaakt kun je naar een volgend kasteeltje. Wanneer je op een kasteel klikt heb je de keuze uit drie puzzels: de één-ster-, twee-ster- en drie-ster-puzzel. Bij de één-ster-puzzel hoef je slechts een paar hokjes in te vullen. Bij de drie-ster-puzzel moet je bijna de hele puzzel invullen. Gedurende het spel kun je het draakje zien opgroeien. Ook kun je allerlei bonussen winnen zoals een diamant of munten. Deze kun je aan het draakje geven. Tijdens het maken van de puzzel kun je om een hint vragen wanneer je vast loopt. Wanneer je dat doet verschijnt er één getal in de puzzel. Op deze manier wordt je verder geholpen. Wanneer de puzzel niet blijkt te kloppen worden de verkeerde getallen bij de hogere niveaus rood. Je kunt deze getallen alsnog verbeteren. Bij de lagere niveaus wordt je direct bij het maken van een fout op deze fout gewezen. Het verkeerde getal of de verkeerde afbeelding wordt dan niet ingevuld. Je moet het dan opnieuw proberen. De app is goed en simpel te besturen voor kinderen. Zij hoeven telkens maar één keer te klikken. De app maakt geen gebruik van reclame. Dit zorgt ervoor dat de app heel rustig oogt en je als speler helemaal op het spel kunt concentreren.

Leeftijdsadvies

De app 'Sudoku – een draken avontuur' is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Deze kinderen kunnen de gemakkelijke puzzels met de afbeeldingen proberen te maken. Het principe blijft hetzelfde, op één rij mogen niet dezelfde afbeeldingen voorkomen. De afbeeldingen maken de puzzel gemakkelijker. Getallen zijn voor kinderen namelijk veel abstracter. Eigenlijk blijft de app leuk voor alle kinderen van 7 jaar en ouder, ook voor volwassenen. Het element met de draak maakt het voor kinderen interessant.

Mening recensent

Ik vind de app erg leuk en uitdagend voor kinderen. Het idee om de keuze te geven tussen afbeeldingen en cijfers vind ik erg goed gevonden. Dit maakt het spel ook voor jongere kinderen toegankelijk. Zelf vond ik het lang duren voordat het draakje groot werd. Maar het spel wordt automatisch opgeslagen dus je kunt er zo lang over doen als je wilt.

 

ManonDeze recensie is geschreven door Manon Bosse. Manon studeert aan de pabo in Vlissingen en doet de Lerarenopleiding Nederlands in Zwolle. Ze vindt lezen leuk en gaat graag op zoek naar websites die het lesgeven boeiender maken. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Kim Possible - The Secret Files

Kim Possible - The Secret Files

Kim Possible - The Secret Files

Meer weten...

App 7+ JR

Sam Schoffel

Sam Schoffel

Sam Schoffel

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Wie vangt de Kerstman?

Wie vangt de Kerstman?

Wie vangt de Kerstman?

Meer weten...