Productie-detail

Squla Familiebordspel

Squla Familiebordspel

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
40 waarderingen

Apple App Store
Gratis. FutureWhiz Media. iPad.

Beschrijving inhoud

In het "Squla Familiebordspel" kunnen spelers punten verdienen door het beantwoorden van vragen over geschiedenis, aardrijkskunde, rekenen & wiskunde, talen en spelling. Wie na tien beurten de meeste punten heeft, wint het spel. Squla, de maker van deze app, is een online oefenprogramma waarmee kinderen thuis kunnen oefenen voor school op een plezierige manier. Het bordspel is te spelen door 2 tot en met 6 spelers. Iedere speler kan op zijn of haar eigen niveau spelen en de basisschoolgroep of middelbare schoolklas aangeven. Het is een familiespel dus vaders en moeders kunnen ook meedoen en aangeven dat ze 'ouder' zijn. Je geeft een nickname op en kiest een Squla pion uit, waarna het spel begint. 

In het spel loop je over tegels heen, welke ieder een andere waarde hebben. Als je op de juiste manier met je pion loopt, verzamel je zo veel mogelijk punten. Ook hebben de tegels diverse kleuren en het levert bonuspunten op als je alle kleuren langs gaat. In het spel krijg je bij iedere tegel een vraag, toegespitst op bovenstaande categorieën en het niveau van de speler. Bijvoorbeeld de stelling 'Vroeger werkten er weinig mensen in fabrieken. De machines deden het werk' in de categorie geschiedenis. Een kind uit groep 8 krijgt moeilijkere vragen dan een kind uit groep 4, dit is goed op niveau afgestemd. 

Leeftijdsadvies

Dit familiebordspel kan gespeeld worden vanaf de leeftijd van 7 jaar. Het laagste niveau waar voor kan worden gekozen is namelijk groep 4. De vragen zijn toegespitst op de lesstof van de basisschool of middelbare school groepen. Het spel kan door families met kinderen worden gespeeld, waarbij iedereen zijn of haar eigen niveau hanteert. Er is dus evenveel kans voor iedere deelnemer om te winnen. Het is een familiespel wat tegelijkertijd ook leerzaam is, aangezien er inhoudelijke vragen over diverse onderwerpen worden gesteld. Omdat je het met je gezin speelt, kun je samen de antwoorden analyseren en van elkaar leren.

 

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Boing! Docomodake

Boing! Docomodake

Boing! Docomodake

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Merlijn de Tovenaar

Merlijn de Tovenaar

Merlijn de Tovenaar

Meer weten...

TV & Film 7-12 JR

Binti

Binti