Productie-detail

SpringSprong

SpringSprong

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Zin om te bewegen en ben je ook nog fan van Kinderen voor Kinderen? Dan spring jij je gek met SpringSprong!

Apple App Store
Gratis. Omroepvereniging VARA. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod touch
  • Kinderen voor Kinderen
  • Bewegen, springen, muziek
  • Handheld, tappen

Beschijving inhoud

Doe de Kanga, Feest! of Hupsakee! Zegt dat je wat? Ja? Dan ben je een echte Kinderen voor Kinderen-fan. En wat doet een fan nou liever meebleren met de nummers en er lekker op dansen? Met de app SpringSprong doe je dat laatste gegarandeerd. Klaar voor de start?

Springen op de muziek, dat is wat je met deze app moet doen. Na een duidelijke uitleg in woord met beeld van een KvK-lid weet je wat je te doen staat. Je kiest een van de vier nummers en begint bij level 1. Je ziet drie balken met opdrachtblokjes die op je afkomen. Komt het blokje in de linkerbaan op je af dan moet je naar links draaien terwijl je springt, in het midden is omhoog springen en rechts is naar rechts draaien terwijl je springt. Maar je moet wel op het juiste moment springen, dat is op de maat van de muziek. De app is daarom goed voor het muziekgevoel en de ritmische ontwikkeling van kinderen. Daarnaast zijn ze al spelend in beweging. Wel luistert de app nauw en moet je ook echt op het juiste moment springen. De bediening is eenvoudig en tijdens het springen hoef je alleen maar je telefoon (goed!) vast te houden. De app is vrolijk vormgegeven en goed bedacht, maar nog leuker zou het zijn als je uit nog meer nummers kunt kiezen, er bij hogere levels ook andere bewegingen bijkomen en als je ook tegen elkaar kunt spelen. Daar mist de app nog net dat beetje extra.

Leeftijdsadvies

SpringSprong is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen zelfstandig apps bedienen. Bovendien zijn ze dan ook fan van Kinderen voor Kinderen en vinden ze het leuk om er op te bewegen. Wat de app zo leuk maakt is dat hij reageert op je beweging (schudden met je telefoon heeft geen zin, je moet echt springen) en je stiekem best goed aan het sporten bent terwijl je een leuk spel speelt.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

GoTopo

GoTopo

GoTopo

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Spetter en het Romanov Raadsel

Spetter en het Romanov Raadsel

Spetter en het Romanov Raadsel

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Monster Buster Club

Monster Buster Club

Monster Buster Club

Meer weten...