Productie-detail

Speurplaat

Speurplaat

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Beleef de Friese cultuur in het Fries door letterlijk de prent helemaal af te speuren.

Apple App Store
Gratis. Creative Work. iPad.

Beschrijving inhoud

"Speurplaat" is een Friestalige variant op iPad app "Speurprent". Net als in de andere versie is het de bedoeling dat je op de grote prent allerlei kleine dieren, mensen, bomen etc. terugvindt. Deze prent bevat juist verschillende kenmerken en tradities van Friesland. Zo zie de Friese weilanden met Friese paarden, het 'fierleppen', de koeien, boerderijen en overal natuurlijk de Friese vlag. Er is zelf een winterlandschap te vinden waarin de mensen schaatsen op de Friese slootjes. Links in het scherm staan de verschillende opties, door hier op te tikken hoor je de opdracht in het Fries. Dan is het de bedoeling om de prent letterlijk af te speuren. Tik je op de juiste plek in het scherm, dan wordt dit auditief beloond. Op de achtergrond is tijdens het spel continue geluid van lachende en spelende kinderen te horen.

De plaatjes die gezocht moeten worden zijn redelijk klein en het is noodzakelijk dat een kind goed kan sliden (vegen) over het scherm om de plaatjes te kunnen vinden. De prent is namelijk 15 iPadschermen groot en bevat zeer veel details. Het is ook mogelijk om puur alleen willekeurig op de prent op de mensen, dieren etc. te tikken, je hoort dan een geluid wat hierbij hoort.

Leeftijdsadvies

Omdat het spel in principe uitgaat van het zoeken naar een plaatje, het veel details bevat en je moet kunnen sliden, is de app "Speurplaat" geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het sliden kunnen ze vanaf deze leeftijd omdat ze dan ook eenvoudige tekeningen kunnen maken. Verder houden 4-jarigen nog van spelletjes in een vertrouwde omgeving. De Friese taal is geen belemmering voor de bediening van het spel.

Impressie van Speurprent (qua bediening hetzelfde als Speurplaat)

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Monsterboek

Monsterboek

Monsterboek

Meer weten...

App 4+ JR

Efteling Kids Radio

Efteling Kids Radio

Efteling Kids Radio

Meer weten...

App 4+ JR

Dr. Panda's Restaurant

Dr. Panda's Restaurant

Dr. Panda's Restaurant

Meer weten...