Productie-detail

Spelling-app Taal actief

Spelling-app Taal actief

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 waarderingen

Het eenogige monstertje Gerrit leert je spelenderwijs beter te worden in spellen.

€2,69. Malmberg. iPad, Android.

Beschrijving inhoud

De spelling-app Taal actief is een speciale app van uitgeverij Malmberg. Met de spelling-app Taal actief kun je spelenderwijs leren spellen. De app is speciaal gemaakt voor kinderen in groep 4 die na de vakantie naar groep 5 gaan. Na het openen van de kleurrijke app zie je het karaktertje Gerrit. Hij vertelt dat je je naam in moet vullen en een plaatje moet kiezen bij je naam.

In het volgende scherm zie je Gerrit weer staan. Hij staat rechtsonder en links onderin is er een apparaat waar letters uit komen. Deze letters moet je naar boven slepen om woorden te vormen. Als je een woord gevormd hebt, sleep je het woord naar Gerrit. De woorden komen onder Gerrit te staan als een soort torentje. Boven hem zie je wat lekkers aan een touwtje hangen. Hoe meer woorden je maakt, hoe dichter Gerrit bij het lekkers komt. Als hij bij het lekkers komt, heb je het level uitgespeeld en begint een nieuw level.

Per goed gespeld woord krijg je een aantal sterren. Ook kun je tijdens het level extra sterren verdienen door een opdracht te voltooien. Een voorbeeld van een opdracht is: Maak 5 woorden die beginnen met z, zoals zon. Naast extra sterren krijg je ook een medaille wanneer je een opdracht hebt voltooid. 

In het scherm zie je een aantal knopjes. Linksboven heb je een knopje waarmee je het geluid uit kunt zetten. Daarnaast is er een lichtknopje waarmee je hulp kunt krijgen. Daar wordt uitgelegd welke spellingscategorie je speelt. Een voorbeeld van een categorie is: Woorden die beginnen met 'sch'. 'Sch' heeft drie letters. De knop daarnaast laat zien hoeveel sterren en medailles je al hebt verdiend.

Wanneer je een opdracht hebt voltooid, krijg je een animatie als beloning. Zo zie je bijvoorbeeld allemaal sterren in beeld en hoor je leuke geluidjes. Wanneer je een woord goed hebt gespeld hoor je ook een leuk geluidje. Zo weet je dat je geen fout hebt gemaakt. Als je een woord wel fout hebt gespeld dan merk je dat al snel. Je woord verandert dan namelijk in rook, je hoort een ander geluidje en Gerrit brabbelt wat tegen je. 

De app is erg kleurrijk en ziet er daardoor vrolijk uit. Omdat je sterren en medailles kunt winnen daagt de app je uit om zo veel mogelijk woorden te spellen. Op die manier leer je spelenderwijs beter te spellen. Tegelijkertijd leer je op deze manier ook steeds meer woorden kennen. Helaas kun je in de app nog geen extra speler toevoegen en ook kun je niet opnieuw beginnen zodra je bent begonnen. Als je de app opnieuw opstart begin je namelijk weer waar je was. Hoewel de app geen duidelijke knop heeft om de app af te sluiten, is de app verder wel overzichtelijk. Door op een knopje linksboven te drukken, krijg je uitleg. Ook kun je de opdracht voor laten lezen door een vrouwenstem. Daarnaast past de app zich aan het niveau van het kind aan. Hoe moeilijker de woorden die het kind invult, hoe moeilijker de letters en lettercombinaties zijn die hij krijgt. Hierdoor is het spel nooit te moeilijk of te makkelijk voor een kind. Tijdens het testen had Mediasmarties wel nog een aantal keer dat de app vastliep. Zo bleven een aantal letters hangen naast Gerrit en konden sommige letters niet verschoven worden.

Leeftijdsadvies

Om de app te gebruiken moet je al een beetje kunnen lezen. Kinderen in groep vier kunnen al goed genoeg lezen om de korte schriftelijke instructies te lezen. Zevenjarigen zijn nog volop in ontwikkeling op het gebied van lezen en schrijven en deze app kan hen hierbij helpen. Vaak vinden zevenjarigen lezen al een leuke activiteit en de speelse opzet van de app werkt extra uitnodigend. Ook is de bediening van de app heel simpel, waardoor kinderen hier geen problemen mee zullen hebben. Je hoeft namelijk alleen maar op letters te drukken en ze naar andere plekken te slepen. De app sluit het beste aan bij het leesniveau van zevenjarigen. Omdat de app zich aanpast aan het niveau van het kind, kunnen kinderen van zeven jaar wat makkelijkere woorden invullen. Oudere kinderen kunnen meer woorden invullen omdat zij al meer woorden kennen.

Leeftijdsadvies: Vanaf 7 jaar

Opmerkingen

Op verzoek van gebruikers heeft uitgeverij Malmberg een update ontwikkeld waarmee het mogelijk is om met meerdere personen de Spelling-app te spelen. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Ster in voetbal

Ster in voetbal

Ster in voetbal

Meer weten...

Boek alle

Kruistocht in spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek

Kruistocht in spijkerbroek

Meer weten...

Game 7+ JR

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren