Productie-detail

Snappers

Snappers

App VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Laat de rode Snappers ontploffen en zorg dat de groene Snappers verdwijnen.

Apple App Store en Apple App Store
Gratis. Mikhail Eliseev. iPhone, iPod & iPad.

Beschrijving inhoud

In dit spel zijn 'Snappers' kleine figuurtjes die bestaan uit een gekleurd vierkantje met twee oogjes er bovenop. Per level zijn er een aantal Snappers op het scherm weergegeven. Het doel van het spel om alle Snappers te verwijderen: dan heb je het level gehaald. Dit kun je doen door op een rood Snappertje te tappen, waardoor deze uit elkaar plopt en verdwijnt. Wat er gebeurt als je een rode 'plopt', is dat er een kettingreactie ontstaat. Uit het figuurtje onstaan wolkjes die weer tegen andere Snappers aankomen. De andere Snappers worden ook geraakt en ploppen uit elkaar. Zo moet je proberen om alle Snappers van het scherm te 'ploppen'. Hiervoor heb je soms maar 1 tap-mogelijkheid, en in andere levels bijvoorbeeld 2 of 3. Lukt het je om binnen de gegeven taps alle Snappers weg te werken?

In de eerste levels geeft de app zelf aan wat de speler moet doen. Bijvoorbeeld door middel van 'Tap here'. De eerste levels zijn een kennismaking met het spel. Een belangrijk element in dit spel zijn de kleuren van de Snappers. Zo is een rode Snapper de enige die in 1 keer 'geplopt' kan worden. Overige kleuren kunnen in een bepaalde volgorde veranderen tot een rode. De kleinste Snapper is blauw, en wordt bij tappen oranje. Deze iets grotere oranje Snapper wordt bij tappen groen. En de groene Snapper wordt bij tappen rood, waarna deze 'gepopt' kan worden. Zo ontstaat er in ieder level een kettingreactie aan ploppers. De speler moet inschatten welke Snapper hij als eerste aantikt, voor het aanmaken van de juiste kettingreactie en zo alle Snappers van het scherm te halen. 

Leeftijdsadvies

"Snappers" is een puzzelspel te noemen en bevat aardig wat regels en elementen. Het spel sluit het beste aan bij kinderen vanaf 8 jaar, omdat zij vanaf die leeftijd met regels kunnen omgaan en begrip van het spel zullen hebben. Naarmate ze het spel spelen, zullen ze erachter komen hoe de Snappers kleurenvolgorde eruit ziet. Daarvoor moet voor hulp op het vraagteken worden getikt. Deze app heeft enorm veel levels, die steeds uitdagender worden. Bij de hogere levels is de puzzel bijna een soort wiskunde om te berekenen welke actie een juiste kettingreactie gaat opleveren. Dit niveau is voor de echte uitdagingszoekers en zelfs voor volwassenen. De beginlevels zijn aantrekkelijk en simpel voor kinderen om mee te beginnen.

Bijzonderheden

  • Wanneer je na verschillende pogingen niet tot een oplossing komt kun je een aanwijzing kopen.
  • De gratis app bevat reclame.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Lucky Luke Go West

Lucky Luke Go West

Lucky Luke Go West

Meer weten...

App 8+ JR

Sketch Nation Studio

Sketch Nation Studio

Sketch Nation Studio

Meer weten...

Boek 8+ JR

Steffie en de mislukte inbrekers

Steffie en de mislukte inbrekers

Steffie en de mislukte inbrekers

Meer weten...