Productie-detail

Smurf's Village

Smurf's Village

App VANAF 8 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
1 waarderingen

Volg de aanwijzingen, doe opdrachten en spelletjes en bouw zo je eigen smurfendorp.

Google Play (Android) en Apple App Store
Gratis (Let op, wel in-app aankopen!). Ja. Capcom Interactive, Inc.. iPhone, iPad, iPod touch, Android.

Kenmerken

 • iPhone, iPad, iPod, Android
 • Tappen en slepen
 • Smurfen
 • Dorp bouwen
 • Opdrachten, spelletjes
 • Engelstalig

Beschrijving inhoud

In het spel ‘Smurf’s Village’ bouwt de speler een eigen smurfendorp. Er wordt begonnen met grote smurf, een paar andere smurfen, een stukje landbouwgrond en een huisje. Door de opdrachten van grote smurf te voltooien, spelletjes te spelen en aanwijzingen te volgen worden punten verdiend. Bij een bepaald aantal punten wordt een volgend level behaald, waarin nieuwe elementen worden vrijgegeven, zoals een bakkerij of aardappels om te verbouwen. Voorbeelden van spelletjes zijn het bakken van taartjes waarbij het belangrijk is om de taartjes op tijd uit de oven te halen, of het snel wegtikken van ondeugende smurfen die uit gaten tevoorschijn komen.

De app wordt bediend door het tappen en slepen met de vinger over het scherm. Sommige elementen zijn wat kleiner en vergen wat precisie om ze te verplaatsen. Door op grote smurf te klikken weet de speler wat hij moet doen. Er komt dan een stuk tekst in beeld in het Engels. Wanneer de instructies van grote smurf niet worden gevolgd kan het level lang duren. In het begin wordt de speler door middel van pop ups en pijlen door het spel heen geleid. Hierdoor is het in het begin niet nodig om de instructies te kunnen lezen. De speler moet verschillende acties in de gaten houden, bijvoorbeeld of de aardbeien op het land al klaar zijn, of de bakkers smurf geholpen moet worden of dat ergens anders een smurf nodig is. Om sneller verder te komen in levels kan er gebruik worden gemaakt van zogenaamde ‘smurfberries’. Deze verdien je in de loop van het spel maar heel weinig. Het spel biedt daarom continu aan om deze smurfberries te kopen, met écht geld. 

Leeftijdsadvies

Doordat het spel compleet Engelstalig is en het lastig kan zijn om verder te komen wanneer je de Engelstalige tips van grote smurf niet begrijpt, is het spel vooral geschikt voor kinderen die Engels kunnen. Het spel opzich is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, alleen zullen veel kinderen van deze leeftijd het Engels niet begrijpen. Wel zullen zij het interessant vinden om een eigen dorp te bouwen, waarbij ze voor de smurfen moeten zorgen, moeten denken aan het verbouwen van voedsel en het bouwen van huizen. Met een beetje hulp van een ouder zullen zij een heel eind komen.

 

JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine zit in de afstudeerfase van de Master of Educational Science & Technology aan de Universiteit van Twente en werkt ze als invalleerkracht in het basisonderwijs. Ze kijkt graag misdaad/drama-series en speelt spelletjes op de tablet. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Camp Lazlo

Camp Lazlo

Camp Lazlo

Meer weten...

Boek 8-10 JR

Stop

Stop

Boek 8+ JR

Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37

Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37

Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37

Meer weten...