Productie-detail

Singing Fingers

Singing Fingers

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Maak muziek en de mooiste tekeningen met je eigen vingers.

Apple App Store
€ 1,09. Ja. Eric Rosenbaum. iPad, iPhone en iPod touch.

Beschrijving inhoud

'Singing Fingers' is een app waarmee kinderen met hun eigen vingers geluiden of zelfs muziek maken. Dit door simpelweg een slepende beweging te maken over het scherm van de tablet. Hierdoor ontdekken ze nieuwe geluiden en kunnen ze muziek maken.

De uitstraling van de app is erg eenvoudig, toch zijn er veel mogelijkheden. In het beginscherm is een korte schriftelijke instructie te zien. Deze is in het Engels en wordt ondersteund met tekeningen. Ook staat hier een instructiefilmpje. Het is zeker een aanrader om deze eerst te bekijken. Hierin worden voorbeelden gegeven wat de speler met de app kan. Naast geluiden maken met eigen stem, kunnen er ook geluiden van bijvoorbeeld muziekinstrumenten en de brandweerwagen worden opgenomen. De besturing van de app is erg eenvoudig. Door met een vinger over het scherm te bewegen en tegelijkertijd een geluid te maken, ontstaat er een lijn. Wanneer de speler van toon verandert, krijgt de lijn een andere kleur (regenboogeffect). De dikte van de lijn geeft het volume aan. Hoe dikker de lijn, hoe harder het geluid. De getekende lijn kan vervolgens afgespeeld worden door er weer met een vinger overheen te gaan. Dit kan ook achterstevoren of met een 'shuffle' beweging (snel heen en weer schuiven van de vinger over de lijn). Links bovenin het scherm staan drie pictogrammen. Het eerste pictogram is een leeg blaadje. Hiermee wordt het 'tekenblad' leeggemaakt (dit is onomkeerbaar). Met het tweede pictogram, de diskette, kan de tekening met het geluid worden opgeslagen. Deze kunnen vervolgens geopend worden met het derde pictogram, de bestandsmap. Hierin staan ook enkele voorbeelden.

Leeftijdsadvies

De app is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Kinderen van deze leeftijd vinden het erg interessant om hun eigen stem of geluid terug te horen. Ze gaan met hun vingers over het scherm om tekeningen en gelijktijdig geluid te maken. Op deze manier ontdekken ze dat hun geluid gekoppeld wordt aan de tekening die ze maken. Wel hebben ze nog wat hulp nodig van een ouder om het scherm weer leeg te maken voor een nieuwe tekening. Ook voor oudere kinderen en zelfs volwassenen is dit een leuke app. Door het opnemen van geluiden kan de speler een eigen liedje maken en daarbij een creatieve tekening maken.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

De olifant en de slak

De olifant en de slak

De olifant en de slak

Meer weten...

App 2-6 JR

NPO Zappelin

NPO Zappelin

NPO Zappelin

Meer weten...

Boek 2+ JR

Er komt een baby bij

Er komt een baby bij

Er komt een baby bij

Meer weten...