Productie-detail

Sago Mini Road Trip

Sago Mini Road Trip

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Rijd in je zelfgekozen auto naar je vriendjes over de hele wereld!

Apple App Store en
€ 4,49. Sago Sago Toys Inc.. iPhone, iPad, iPod touch, Windows.

Kenmerken

  • iPad, iPhone, iPod Touch, Windows 
  • Tikken en slepen 
  • Autorijden 
  • Ontdekken 
  • Keuze uit 15 te gekke auto’s 

Beschrijving inhoud

In 'Sago Mini Road Trip' ben jij de hoofdrolspeler Jinja de kat. Jij beslist waar Jinja naartoe gaat, wat Jinja meeneemt in zijn koffer en in welke auto hij zijn road trip aflegt. Door te klikken op de play-knop in het startscherm verschijnt een routekaart in beeld. Op de kaart staan drie plekken aangegeven met daarbij een foto van het vriendje van Jinja dat daar woont. Kies een plek door erop te klikken. Vervolgens moet Jinja kiezen wat hij meeneemt door op spullen te klikken of ze naar de koffer te slepen. Nu kom je bij het laatste keuzemoment: de auto. Door te vegen over de auto’s in de garage zie je welke auto’s Jinja tot zijn beschikking heeft. Van ijscokar tot brandweerwagen, van tractor tot badkuip. En iedere auto maakt zijn eigen geluid!

Dan begint de roadtrip echt. Je geeft gas door je vinger voor de auto te plaatsen en te blijven drukken op het scherm. Ook kun op de auto gaan staan met je vinger en deze voortslepen. Achteruit werkt op dezelfde manier. Springen doe je door de auto omhoog te slepen. Dit kan nodig zijn om over obstakels te springen die je onderweg tegenkomt, zoals schansen, modderplassen of je kunt ballonnen in de lucht lek prikken. Onderweg kom je langs een tankstation en een wasstraat waar je kunt stoppen om je auto op te peppen. Eenmaal aangekomen bij de eindbestemming komt Jinja zelf tot stilstand en wordt er een foto gemaakt van hem en zijn vriendje. Het systeem doet dit automatisch en brengt je vervolgens weer terug naar de routekaart. Rechts onder in de hoek van het startscherm bevindt zich een knop waarop een andere app van Sago Mini te zien is. Als je hierop klikt kom je bij een overzicht van alle apps van Sago Mini. Zodra je op zo’n app klikt wordt je doorgelinkt naar de iTunes Store om de app te kopen.

Leeftijdsadvies

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het gaat bij dit spel om ontdekken en de verhaallijn die het kind zelf kan creëren. Onderweg is er veel te zien en te doen. Het is niet erg als onderweg iets wordt overgeslagen en je kunt niets fout doen. Juist door te proberen en te klikken ontdek je wat de mogelijkheden zijn. In het startscherm bevindt zich links bovenin een knop ‘For parents’ waar de producent de gedachte achter het spel uitlegt.

 


ElineDeze recensie is geschreven door Eline van Leeuwe. Eline studeert Journalistiek aan de Hoogeschool Utrecht. Ze specialiseert zich in televisie en interesseert zich voor de doelgroep jeugd. Door te schrijven voor Mediasmarties hoopt ze zich te blijven ontwikkelen op het gebied van deze doelgroep. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2-4 JR

In een blauwgeruite kiel

In een blauwgeruite kiel

In een blauwgeruite kiel

Meer weten...

App 2+ JR

Singing Fingers

Singing Fingers

Singing Fingers

Meer weten...

App 2-6 JR

Kleine Luchthaven

Kleine Luchthaven

Kleine Luchthaven

Meer weten...