Productie-detail

Ruzzle Free

Ruzzle Free

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Zoek binnen 2 minuten zoveel mogelijk woorden en versla je tegenstander.

Google Play (Android) en Apple App Store
Gratis. Mobile Access. iPhone, iPad, Android.

Kenmerken

  • Android (iPhone en iPad onder de naam 'Ruzzle')
  • Woorden
  • Online
  • Tegenstander verslaan en awards winnen
  • Met chat-functie

Beschrijving inhoud

Het doel van ‘Ruzzle Free’ is om binnen 2 minuten zoveel mogelijk woorden te vinden op een bord met 16 letters. Offline kan er geoefend worden zonder tegenstander. Online kan gespeeld worden tegen willekeurige tegenstanders, twittervolgers of facebookvrienden, waarbij drie rondes van 2 minuten worden gespeeld. Naast het winnen of verliezen van de tegenstander kunnen er 22 awards worden gehaald, bijvoorbeeld: ‘speel een ronde met alleen vierletterwoorden’, ‘win een spel na twee verloren rondes’, of ‘daag een facebookvriend uit’. Daarnaast kan de eigen highscore, nauwkeurigheid, langste woord en swipe-afstand steeds verbeterd worden.

Wanneer een woord is gevonden, moet de speler met de vinger in de goede volgorde over de letters op het bord vegen. Op een tablet gaat dit eenvoudig omdat de letterblokjes groot zijn, op een telefoon is dit iets lastiger. De speler kan korte woorden vinden zoals ‘de’, maar kan ook op zoek gaan naar langere woorden zoals ‘rekenen’. Hoe vaker het spel wordt gespeeld, hoe meer woorden herkend en gevonden zullen worden. In het spel zit ook nog een chat-functie. Iemand kan de speler ieder moment een bericht sturen, dus ook wanneer er tegen willekeurige, onbekende tegenstanders wordt gespeeld. Af en toe verschijnt er reclame tussen spelonderdelen. Deze reclame kan na een aantal seconden via een kruisje worden weggeklikt. Sommige onderdelen van het spel zijn alleen toegankelijk na het bekijken van reclame, zoals je persoonlijke statistieken. De app biedt aan om de ‘premium’ versie te kopen. 

Leeftijdsadvies

‘Ruzzle Free’ is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, mits deze kunnen lezen. Op deze leeftijd leren ze de eerste woorden lezen en vinden het dan ook interessant om overal woorden te ontdekken. Hoe ouder het kind of hoe beter de leesvaardigheid, hoe meer woorden het zal vinden en hoe leuker het spel zal zijn. Als alleen woorden als ‘een’ en ‘het’ gevonden kunnen worden kan 2 minuten spelen erg lang zijn. 

 

JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine zit in de afstudeerfase van de Master of Educational Science & Technology aan de Universiteit van Twente en werkt ze als invalleerkracht in het basisonderwijs. Ze kijkt graag misdaad/drama-series en speelt spelletjes op de tablet. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Marmaduke

Marmaduke

Marmaduke

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

Jasper & Julia en de Dappere Ridders

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

The Incredibles

The Incredibles

The Incredibles

Meer weten...