Productie-detail

RTL Telekids

RTL Telekids

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Mis geen enkele tekenfilm of kinderserie met de RTL Telekids-app.

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis. RTL Nederland Interactief B.V.. Android .

Kenmerken

  • RTL Telekids
  • iPhone, iPad, iPod, Android 
  • Films/fragmenten terugkijken 
  • Slepen en tikken
  • Betrouwbare omgeving 

Beschrijving inhoud

Een aflevering van Ernst & Bobbie gemist? De 'RTL Telekids'-app biedt uitkomst. Via deze app kun je alle populaire tekenfilms en kinderseries op jouw telefoon of iPad bekijken, zoals Biba Boerderij, Brandweerman Sam, Chugginton, Hallo K3, Ernst & Bobbie, Musti, The Voice Kids en Vipo.

In het beginscherm kun je een keuze maken door met één vingerbeweging door de lijst te bladeren. De films en series zijn hier met een grote foto aangeduid. Wanneer je op de foto klikt kun je vervolgens verschillende afleveringen bekijken. Door vervolgens op de aflevering te tikken zal deze starten. De kwaliteit van de filmpjes verschilt nogal. Zo zijn bijvoorbeeld de filmpjes van Draken: Rijders van Berk nogal vaag en korrelig, terwijl bijvoorbeeld de kinderanimatie Boom & Reds qua beeldkwaliteit veel beter is. Dit schijnt vooral bij Android het geval te zijn, bij iOS is de kwaliteit prima. Er wordt gewerkt aan een nieuwe versie waarin de kwaliteit wordt verbeterd. Niet overal zijn, tot op heden, fragmenten/afleveringen van te zien. De app is up-to-date aangezien fragmenten/afleveringen worden toegevoegd. Bovenaan staan de recente afleveringen met daarbij een informatieve tekst. Kinderen kunnen in een betrouwbare omgeving, die simpel is vormgegeven, genieten van gemiste afleveringen.

Leeftijdsadvies

De app 'RTL Telekids' is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, mits zij hulp van een ouder krijgen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen de app zelfstandig bedienen en gebruiken. De app is kindvriendelijk, veilig, gemakkelijk te bedienen en bevat vrolijke kinderprogramma's die al geschikt zijn voor kijkers van 2 jaar oud. Niet alle filmpjes zijn geschikt voor elke leeftijd. Geadviseerd wordt om als ouder toezicht te houden wanneer het kind een programma kiest.

Mening recensent

Het leuke aan deze app is dat kinderen de gelegenheid krijgen hun favoriete programma's terug te kijken daar en wanneer ze maar willen. Zodoende hoeven ze niets meer te missen. De app is makkelijk vormgegeven en ook erg toegankelijk voor jonge kinderen. Het enige minpuntje is de beeldkwaliteit. Daarnaast zou het handig zijn als bij de verschillende filmpjes/fragmenten een leeftijdsadvies werd gegeven of dat de filmpjes per leeftijdscategorie zouden worden geordend.

 


RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy heeft samen met zijn broer een evenementenbureau opgericht en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Jop gaat naar de crèche

Jop gaat naar de crèche

Jop gaat naar de crèche

Meer weten...

Boek 2-4 JR

In een blauwgeruite kiel

In een blauwgeruite kiel

In een blauwgeruite kiel

Meer weten...

App 2-6 JR

Kidiyo

Kidiyo

Kidiyo

Meer weten...