Productie-detail

Roodkapje, een sprookje in 3D

Roodkapje, een sprookje in 3D

App VANAF 6 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
3 waarderingen

Help jij roodkapje veilig bij haar oma te komen? Pas op voor de boze wolf!

Apple App Store
€4,99. Gottmer Uitgeversgroep BV. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

 • iPhone, iPad, iPod Touch (iOS 4.3)
 • Tikken
 • Roodkapje
 • Interactief lezen, spelletjes 
 • Winnaar van de CPNB Kameleon, het beste interactieve kinderboek (0-12 jaar)
 • Genomineerd voor de Media Ukkie Award 2015

Beschrijving inhoud 

De app Roodkapje, een sprookje in 3D slaagt erin om het sprookje Roodkapje in een heel nieuw jasje te stoppen. Het klassieke sprookje is bij iedereen wel bekend. Deze app laat het sprookje op een bijzondere manier tot leven komen. Roodkapje loopt naar haar oma en onderweg komt ze allerlei splitsingen tegen. Als speler kun je zelf het verhaalverloop bepalen. Je kunt kiezen welke weg Roodkapje neemt. Ook komt ze onderweg allerlei verschillende dingen tegen in het bos. Ze kan spelletjes doen met een spin, eikels, bloemen, muziekinstrumenten, bijen en nog veel meer. Wanneer je een spelletje goed speelt kun je het mandje van Roodkapje steeds verder vullen. En al die spulletjes kunnen nog wel eens van pas komen…

Aan het begin van het spel kun je ervoor kiezen om het verhaal te laten voorlezen of het verhaal zelf te lezen. Wanneer je voor de tweede optie kiest kan je zelf beslissen of de tekst kort, iets langer of lang in beeld blijft staan. Tijdens het lezen en spelen komen er telkens blauwe stippen in beeld. Deze stippen laten je zien waar je moet tikken. Wanneer je rechts bovenin op de bladwijzer klikt, komt er een plattegrond tevoorschijn. Je kunt Roodkapje dan naar een plek brengen die jij leuk vindt. De app is goed en simpel te besturen voor kinderen en de app maakt geen gebruik van reclame. Dit zorgt ervoor dat het heel rustig oogt en je als speler helemaal op het spel kunt concentreren. Op de achtergrond speelt zich gedurende het verhaal vrolijke muziek af. De app is vernieuwend. Daarnaast wordt het verhaal mooi weergegeven met mooie (bewegende) beelden in heldere kleuren. 

Leeftijdsadvies

Roodkapje, een sprookje in 3D is geschikt voor kleuters vanaf 6 jaar. Deze kinderen kunnen het verhaal beluisteren en het spel spelen. Ook voor oudere kinderen is het spel erg aantrekkelijk. Hoe ouder je wordt, hoe sneller je het verhaal zelf kunt lezen.

Mening recensent

Iedereen kent natuurlijk het klassieke sprookje roodkapje. Ik ook. Een uitvoering als deze had ik nooit eerder gezien. Ik vind de app vernieuwend. Daarnaast wordt het verhaal mooi weergegeven met mooie (bewegende) beelden in helderen kleuren. Mijn oppaskinderen raakten er niet op uitgekeken. Hele leuke app. Van mij mag deze app de Media Ukkie Award 2015 winnen!

 


ManonDeze recensie is geschreven door Manon Bosse. Manon studeert aan de pabo in Vlissingen en doet de Lerarenopleiding Nederlands in Zwolle. Ze vindt lezen leuk en gaat graag op zoek naar websites die het lesgeven boeiender maken. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek alle

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Meer weten...

Boek 6+ JR

Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte

Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte

Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte

Meer weten...

App 6+ JR

Rootz family app

Rootz family app

Rootz family app

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren