Productie-detail

Rompompom

Rompompom

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
22 waarderingen

Apple App Store
Gratis. Uitgeverij Zwijsen. iPhone & iPod.

Beschrijving inhoud

Rompompom is een gratis educatieve applicatie. In een kleurrijke omgeving leren kinderen samen met Pompom in een vertrouwde omgeving tekenen en juiste plaatjes bij elkaar zoeken. Er zijn dus twee verschillende activiteiten: ‘Tekenen!’ en ‘Wat hoort er bij elkaar?’ Bij het onderdeel tekenen mag de speler de lijnen overtrekken van de afbeelding. En bij het spel memory zoekt de speler de twee juiste afbeeldingen bij elkaar.

Gedurende deze hele game is er auditieve ondersteuning aanwezig. Het spel wordt uitgelegd, de speler krijgt een compliment als het spel goed is uitgespeeld en als je op een plaatje drukt bij het tekenen, zoals de gum of het potlood wordt er verteld wat de speler er mee kan. Bij de plaatjes zoeken zijn er twaalf verschillende spelletjes. De één is gemakkelijker dan de andere. Bij de één mag de speler exact hetzelfde plaatje erbij zoeken. En bij de andere een totaalplaatje en een ingezoomd plaatje. Bij het tekenen is de ene afbeelding ook gemakkelijker dan de andere (dikkere lijnen of juist dunnere en meer deatils). De speler mag zelf ee zoekspel of tekening uitkiezen. Er is geen tijdslimiet, Het spel wordt bediend door met je vinger op het scherm te drukken of te bewegen.

Leeftijdsadvies

Het tijdschrift Rompompom is geschikt voor kleuters vanaf 4 jaar. Bij deze leeftijd zijn eenvoudige spelletjes populair. Wat hoort er bij elkaar is goed voor de cognitieve ontwikkeling, zoals de concentratie en het onthouden. Tekenen is goed voor de motorische ontwikkeling en voornamelijk de fijne motoriek. Omdat er meerdere moeilijkheidsniveau zijn bij het zoekspel is het meer geschikt vanaf 4 jaar dan jonger omdat je inzicht moet hebben in het plaatje.

Bijzonderheden

De app is compatibel met iPad.

Jullie mening

Ook leuk

Game 4+ JR

Teek Control

Teek Control

Teek Control

Meer weten...

Website 4+ JR

Dotje

Dotje

TV & Film 4+ JR

Peter Pan

Peter Pan

Peter Pan

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren