Productie-detail

RekenTijd

RekenTijd

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Rekenen oefenen saai? Niet met deze app!

Apple App Store
Gratis. Jasper van Rijckevorsel. iPad.

Kenmerken

  • iPad
  • Rekenen

Beschrijving

RekenTijd helpt kinderen uit groep 3, 4 en 5 van de basisschool met rekenen. Er komen oplossingstrategieën aan bod om beter en sneller te leren rekenen. De app is bedacht door een Nederlandse remedial teacher (leerkracht die gespecialiseerd is in het begeleiden van kinderen die het leren lastiger vinden). De inhoud is gekoppeld aan kerndoelen (zoals “kinderen automatiseren en memoriseren optellingen, aftrekkingen en splitsingen tot 20”) en kan gebruikt worden naast elke rekenmethode.

RekenTijd maakt rekenen leuk. Zelfs voor kinderen die een beetje opzien tegen rekenen omdat ze denken dat ze er niet goed in zijn. De kans is groot dat ze met deze app rekenen als spel gaan. De app kent een vrolijk, vriendelijk en rustig uiterlijk. De aantrekkelijke spelvormen maken dat je ‘speelt’ met rekenen. Op het scorebord (button met vinkje en kruisje) zie je in een oogopslag de vorderingen in percentages. Het daagt uit om het nog beter te doen en je score te verhogen.

Leeftijdsadvies

RekenTijd is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De uitleg is tekstueel. Dat maakt het wellicht wat lastiger voor kinderen uit groep 3, maar kinderen uit groep 4 en 5 vinden het leuk om aan de hand van de teksten zelf uit te vinden hoe het moet. Soms is de spelvorm en/of de uitleg niet helemaal duidelijk. Een enkele keer zelfs onduidelijk. Het zou mooi zijn als dat aangescherpt wordt bij een update. Begeleiding in de buurt is daarom geen overbodige luxe.

Trefwoorden

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Clouds & Sheep

Clouds & Sheep

Clouds & Sheep

Meer weten...

App 7+ JR

Pou

Pou

Boek 7+ JR

Luisterboek: Koen Kampioen, Een echte nummer 10

Luisterboek: Koen Kampioen, Een echte nummer 10

Luisterboek: Koen Kampioen, Een echte nummer 10

Meer weten...