Productie-detail

QuestPlay

QuestPlay

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Leer van 27 verschillende spelletjes met de app QuestPlay.

Apple App Store
Gratis. GJ Uitgevers CV. iPad.

Kenmerken

  • iPad
  • Educatieve spelletjes
  • Tikken
  • Getallen, kleuren, figuren, ruimtelijk inzicht

Beschrijving inhoud

In de app ‘QuestPlay’ kan je educatieve spelletjes spelen. Je kunt in het hoofdmenu kiezen uit 27 spelletjes. Door op één van de 27 vakjes te tikken kies je een spelletje. In de app komen onder andere de volgende onderwerpen aanbod: getalherkenning, kleuren, figuren bouwen, balans inzicht en ruimtelijk inzicht.

De app is makkelijk te bedienen. Bij alle opties in het spel hoef je maar één keer te tikken. Kinderen kunnen uit de spelletjes kiezen. Ouders hebben een eigen pagina waarop de vorderingen van hun kind bekeken kan worden. De app houdt namelijk alle uitslagen van de kinderen bij (max. vier kinderen) en bepaalt daarmee ook de moeilijkheidsgraad van de spellen. De instructies worden in het Nederlands verteld. Je wordt auditief beloond als je een antwoord goed hebt. De 27 spelletjes zijn verschillend. Zo is er een spelletje waarbij je de juiste kleur moet kiezen die gevraagd wordt, maar ook een spelletje waarbij je blokken moet stapelen zonder dat deze omvallen.

Leeftijdsadies

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De app helpt bij het starten op de basisschool en ondersteunt tot en met groep 4. Alle opdrachten zijn in audiovorm, wat betekent dat kinderen geen tekst hoeven te lezen. Kinderen vanaf 2 jaar houden van eenvoudige spelletjes en zullen de instructies begrijpen. Daarnaast kunnen zij omgaan met eenvoudige apps omdat hun hand-oogcoördinatie hiervoor voldoende is ontwikkeld.

 

MarijnDeze recensie is geschreven door Marijn Hageman. Marijn is leerkracht voor groep 4 en groep 7 van de basisschool. In zijn vakantie leest hij graag en anders kijkt hij een film en speelt hij op apps. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Website 2+ JR

Dribbel

Dribbel

Dribbel

Meer weten...

App 2+ JR

Slaap Lekker!

Slaap Lekker!

Slaap Lekker!

Meer weten...

App 2+ JR

Match it up 1

Match it up 1

Match it up 1

Meer weten...