Productie-detail

Prins Bof en de magie van leren lezen

Prins Bof en de magie van leren lezen

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Leer op magische wijze lezen met Prins Bof.

Apple App Store
?3,99. Inflow Consultancy B.V.. iPad.

Kenmerken

  • iPad 
  • Tappen 
  • Educatief 
  • Letters leren herkennen

Beschrijving inhoud

De app gaat over prins Bof, de jongste van twaalf prinsen. Hij kan nog niet zo goed lezen. Zijn oom Vakir neemt hem mee in een magische boek waar prins Bof leert lezen. Steeds wordt het verhaal verder verteld en zijn er korte spelletjes waarmee beginnend lezen wordt geoefend. Een vertelstem vertelt in korte duidelijke zinnen wat je moet doen. Alle woorden worden voorgelezen op vijf niveaus. Door spelletjes goed te doen gaat het niveau omhoog. De spelletjes blijven steeds gelijk, alleen gaan ze bij elk niveau iets sneller. Alle spelletjes kunnen oneindig vaak worden gespeeld. Er worden dan steeds andere letters en woorden gebruikt.

Het hoofdmenu is een paleis met rustige kleuren. Aan de rechterkant kan je tappen op een boekje en dan begint het verhaal. Onder het boekje staat een i waar je als ouder in kunt loggen. In dit menu is een informatief scherm met wat kinderen in groep 1,2 en 3 kunnen. Er is ook de mogelijkheid om de moeilijkheid aan te passen. Onder het vraagteken krijg je hulp bij de opdracht of wordt het woord gespeld. Onder in beeld zie je de ramen van het paleis, hierin staan tekentjes en als je erop tapt ga je naar een spelletje. Hoe verder naar rechts hoe moeilijker het spelletje. In het eerste raam aan de linkerkant staat een ster. Bij dit spel zie en hoor je een letter en moet je op de sterren klikken met dezelfde letter. In het volgende raam staat een vlinder, hier hoor je alleen de lettergreep in een woord en moet je op de juiste vlinder klikken met de genoemde lettergreep. Dan komt de slang, op een poort staat steeds een woord waar één letter mist. Er komen drie slangen omhoog met daarop een letter, je moet dan op de ontbrekende letter tappen. In raam vier staat een spiegel, je ziet en hoort een woord en er komen allemaal kaarsen in beeld met een letter erop. Je moet de juiste letters achter elkaar zetten en zo het woord maken. In het laatste raam staat een boek waar je kan meelezen met de vertelstem of zelf kan lezen. Het verhaal blijft op alle niveaus hetzelfde. Bij alle spelletjes is een rustige achtergrond met zacht omgevingsgeluid. Als je een antwoord geeft krijg je feedback doormiddel van geluid. Het spel slaat steeds de vorderingen op. Er is geen reclame in de app en geen mogelijkheid om iets te kopen.

Leeftijdsadvies

Vanaf 6 jaar is de app goed te spelen. Het ondersteunt het leren van letters en simpele woordjes. Er is veel herhaling waardoor de letters goed worden onthouden. Als ondersteuning in groep 2 en 3 is deze app goed bruikbaar.

Mening recensent

De app is erg leuk om te spelen. Dit komt doordat alles rustig wordt verteld en nergens tijdsdruk op staat. Voor jonge kinderen is het een heel waardevolle toevoeging om letters te leren herkennen. Een echte aanrader!

 

BobDeze recensie is geschreven door Bob Timmer. Bob studeert aan de universitaire pabo. Hij ziet het gebruik van digitale middelen in de klas toenemen en wil graag op de hoogte blijven van de mogelijkheden. Zelf vindt hij het erg leuk om competitieve spelletjes te spelen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

Little Zebra Shopper

Little Zebra Shopper

Little Zebra Shopper

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Garfield 2

Garfield 2

Garfield 2

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Mia & Me

Mia & Me

Mia & Me

Meer weten...