Productie-detail

Pou

Pou

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
23 waarderingen

Verzorg het gekke buitenaardse wezentje Pou en speel de leukste spelletjes.

Apple App Store en Google Play (Android)
€ 2,29. Ja. Zakeh. iPhone, iPad, iPod touch, Android.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod touch, Android
  • 20 spelletjes
  • Verzorgen, dagelijks leven

Beschrijving inhoud

Pou is een buitenaards wezentje dat dol is op eten en spelen. Het doel van het spel is om Pou zo goed mogelijk te verzorgen. Door onder andere de kleren, bril en kleur van Pou te veranderen, maken kinderen hun Pou zoals ze zelf willen. In het spel bestaan twintig verschillende spelletjes. In elk spel zijn er zes kamers: de keuken, badkamer, speelkamer, slaapkamer, hal en het lab. Elke kamer heeft zijn eigen functie. Zo kun je in de keuken Pou voeden en in het Lab medicijnen te kopen om je Pou bijvoorbeeld dunner, groter of gezonder te maken. Door Pou teveel eten te geven en niet met hem te spelen wordt hij dik, ziek en ongelukkig. Hoe meer er met Pou gespeeld wordt, hoe groter en ouder hij wordt. Daarnaast kun je extra munten verdienen door bepaalde handelingen te volbrengen, zoals: '10x bloemen water geven'. 

Sommige spelletjes kun je besturen door de het gebruikte apparaat te bewegen. Bij andere spellen moet er op het scherm getikt worden. De bewegingen moeten soms erg nauwkeurig gemaakt worden. Daarom is een goed ontwikkelde fijne motoriek belangrijk. Bij elk spel staat een korte uitleg. Deze is afwisselend in het Engels of Nederlands. De Engelse taal vormt geen probleem. Door de eenvoud van het spel komen kinderen er ook zonder uitleg en spelenderwijs achter hoe de spelletjes precies werken. De app bevat leuke muziek en achtergrondgeluiden en kunnen individueel gespeeld worden. Ook zijn er twee spelletjes die tegen vrienden gespeeld kunnen worden. Hiervoor moet eerst een e-mailadres worden ingevoerd. Ook is er de mogelijkheid om bepaalde informatie zoals highscores en foto's van Pou te delen via sociale media. In de app kan worden doorgeklikt naar een site waarop echte spullen van Pou (T-shirts, mokken, etc.) te koop zijn. Wij raden aan hier afspraken over te maken met het kind.

Leeftijdsadvies

'Pou 'is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Op deze leeftijd is de fijne motoriek zo ontwikkeld dat kinderen de app goed kunnen besturen. De spelletjes zijn eenvoudig, waardoor zevenjarigen de handelingen begrijpen. De app vergroot het inzicht, besef en denkvermogen van kinderen, doordat kinderen goed voor Pou moeten zorgen. Wanneer ze dit niet doen, door Pou bijvoorbeeld niet genoeg eten te geven, zien kinderen direct de gevolgen (Pou wordt ziek). Pou is daarom een leerzame en vermakelijke app waar kinderen vanaf 7 jaar veel plezier aan kunnen beleven.

Jullie mening

Ook leuk

Game 7+ JR

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

HOP

HOP

App 7+ JR

Temple Run

Temple Run

Temple Run

Meer weten...