Productie-detail

Poppetto Verkleed

Poppetto Verkleed

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
28 waarderingen

Verkleden is leuk, maar er een spel van maken is nog leuker!

Google Play (Android) en Apple App Store
€ 1,09. Studio Lassa. iPad, Android.

Kenmerken

  • iPad, Android
  • Verkleden, sprookjesfiguren
  • Geheugen, tactiek
  • Tappen en swipen

Beschrijving inhoud

Met de de app 'Poppetto Verkleed' speel je een soort kledingkwartet. Je begint met een gekke mix van kleren en moet zorgen dat je een compleet setje krijgt. Dit doe je door andermans kleren te pikken. Zo zorg je ervoor dat jij de heks, de joker of roodkapje wordt. Wie dat het eerste lukt wint!

De app speel je met één, twee, drie, of vier spelers. Ben je alleen? Speel dan tegen één, twee of drie computers. Bij het starten van het spel zie je vier kledingkasten. Als je aan de beurt bent mag je een kast openen en een kledingstuk naar jouw poppetje slepen. Je moet ervoor zorgen dat je de juiste combinatie maakt (onder het hoedje zie je welke combi's er zijn) en dat je onthoudt wat er in de kledingkasten zit, want je mag er maar één tegelijk openen. Gedurende het spel kunnen de andere spelers kledingstukken van jou afpakken. Enige flexibiliteit is dan nodig, want misschien moet je wel afstappen van je idee een Roodkapje-outfit te maken. Je kan het spel spelen op drie verschillende niveaus. Hoe moeilijker het niveau, hoe meer verschillende setjes je kan maken. De app is vrolijk vormgegeven, maar het oogt ook een beetje rommelig. Het is niet gelijk duidelijk wat je moet doen zonder de instructie te lezen. Bovendien is het jammer dat kinderen niet zelf de combinaties mogen kiezen. Oftewel: er is geen 'out of the box'-denken aanwezig. Desondanks is het wel gewoon een leuk spel.

Leeftijdsadvies

'Poppetto Verkleed' is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen in staat om de kledingstukken te onthouden. Deze app is dan ook goed om het geheugen te trainen. Bovendien is enig tactisch inzicht handig om ervoor te zorgen dat de tegenstander zijn setje niet meer compleet kan maken.

Deze recensie is geschreven door de redactie van Mediasmarties.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Casper & Lisa

Casper & Lisa

Casper & Lisa

Meer weten...

App 3-5 JR

Little Genius Starter Kit

Little Genius Starter Kit

Little Genius Starter Kit

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Kleine Planeten

Kleine Planeten

Kleine Planeten

Meer weten...