Productie-detail

Pokémon GO

Pokémon GO

App VANAF 9 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
5 waarderingen

De Pokémons veroveren de wereld! Aan jou de taak om ze te vangen en een echte Pokétrainer te worden.

Google Play (Android) en Apple App Store
Gratis (Let op, wel in-app aankopen!). Ja. Niantic, Inc.. iPhone, iPad, iPod touch, Android.

Kenmerken

 • iPhone, iPad, iPod touch, Android
 • Pokémon
 • Virtual Reality
 • 'Beesten' vangen
 • Punten scoren
 • Wandelen

Beschrijving inhoud

De zomer van 2016 zal de geschiedenis in gaan als de zomer van de 'Pokémon GO'-hype. In plaats van te voetballen of buiten te zwemmen loopt de jeugd overal ter wereld rond met de telefoon in de hand. Buiten komen ze in ieder geval wel. Voor alle ouders die nog niet helemaal snappen wat de app inhoudt, hier onze ervaring en ons advies.

Pokémon avatar

Om een Pokémon-trainer te worden (want dat wil je) moet je eerst zelf getraind worden. Je maakt je eigen avatar aan, trekt de stoute schoenen aan en gaat op pad. Letterlijk, want 'Pokémon GO' is een virtual reality-app. Dat wil zeggen dat fictie met de realiteit gemixt wordt waardoor er een eigen werkelijkheid ontstaat. Met het GPS-systeem van je telefoon wordt de kaart van je omgeving geladen en zie je waar je loopt. Het doel is om zoveel mogelijk Pokémons te verzamelen en daarmee een echte Pokétrainer te worden. "Gotta catch them all!" is immers het devies. Terwijl je loopt duiken de Pokémons op, maar de een is de ander niet. Want waar de één 100 punten waard is krijg je voor een zeldzame Pokémon wel 500 "XP's". Leuk wordt het bij de Pokéstops waar je, naast achtergrondinformatie over wat je ziet, Pokéballls en andere handige dingen voor onderweg kunt vinden. Pokémons vangen wordt steeds moeilijker, want vanaf level 4 zweven ze opeens door je beeld in plaats van dat ze stilstaan voor je neus. Hoe hoger het level waarin je zit, hoe meer functies en barrières erbij komen. Aan jou om dit verder te ontdekken! 

 

Pokémon GODe meningen over Pokémon zijn verdeeld. Kinderen komen dankzij de app meer buiten, maar ze kijken wel alleen op hun scherm, waardoor ze weer een gevaar vormen op de weg. Naast veel plezier veroorzaken de spelers van de app toch ook ongelukken en overlast en wordt de app zelfs commercieel ingezet. En dan nog niet gesproken over de verslavingsfactor. Toch is de app ook een aanrader, want de app zit goed in elkaar en je leert er nog Engels van ook. Jammer is wel dat je de taal niet kan veranderen. 

Leeftijdsadvies

'Pokémon GO' is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen de app zelfstandig spelen en weten ze om te gaan met de verborgen functies, zoals de Pokéstops. Ook beginnen ze dan het Engels te snappen, al zullen ze niet alles begrijpen door te lezen, maar wel door te doen. En als ouders doe je gewoon vrolijk mee, want zeker voor jonge ouders wekt de app een gevoel van nostalgie op. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Flubber

Flubber

Flubber

Meer weten...

Boek 9+ JR

De Grote Boze Vos

De Grote Boze Vos

De Grote Boze Vos

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Ben 10 Alien Force

Ben 10 Alien Force

Ben 10 Alien Force

Meer weten...