Productie-detail

Pim en Pom Dansfeest

Pim en Pom Dansfeest

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Stap direct in een feestje en dans mee met Pim en Pom!

Apple App Store en Google Play (Android)
?3,99 en ?3,59. Fiep Amsterdam. iPhone, iPad, Android.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, Android
  • Tikken en vegen
  • Spel, (voor)lezen, film
  • Dansen

Beschrijving inhoud

Deze app is gebaseerd op de aflevering ‘Dansfeest’ uit de animatieserie De avonturen van Pim & Pom. De karakters van Mies Bouhuys en de tekeningen van Fiep Westendorp vormen de basis van deze animatieserie.

De app heeft een vrolijke en kleurrijke uitstraling en direct wordt duidelijk dat het spel is verdeeld in drie verschillende mappen. Rechts bovenin staat een icoontje. Als hierop wordt geklikt, opent de menubalk waardoor je gemakkelijk naar een andere map kunt. Je kunt kiezen voor een dansspelletje, (voor)lezen of filmpjes. In de menubalk kun je ook het geluid aan of uit zetten, informatie over de app verkrijgen en je vindt het bekende huisje-icoon om naar de beginpagina te gaan. De kinderen worden in deze app gestimuleerd om te dansen met Pim en Pom. Ze kunnen drie verschillende filmpjes kijken en kunnen kiezen om voorgelezen te worden of zelf te lezen. Tijdens het dansspelletje moet je je vinger over het scherm bewegen. Wanneer je omhoog schuift zal Pim of Pom springen. Het (voor)lezen werkt simpelweg door na elke pagina op het pijltje te drukken en is hierdoor zeer gebruiksvriendelijk. Ook bij de filmpjes klik je één keer en kan je daarna kijken. Het spel is makkelijk in gebruik en kinderen zullen de werking ervan snel door hebben. Als je de app liever eerst uit wilt proberen, is er een gratis Lite-versie te downloaden. Tevens is de eerste app Pim en Pom op safari ook een aanrader. 

Leeftijdsadvies

De app is ontwikkeld voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar. Zij kunnen de app zelf of met hun ouders spelen. De app is direct te gebruiken en kinderen hoeven (nog) niet te kunnen lezen om ermee te kunnen spelen. Door spelenderwijs te proberen, leren ze vanzelf hoe de app werkt en wat de mogelijkheden zijn. Iedereen kan dansen, dus waar wacht je nog op?

 

KimDeze recensie is geschreven door Kim Eversdijk. Kim studeert aan de PABO op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ze vindt het erg leuk om kinderboeken te lezen en ook voor te lezen in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Fabians feest

Fabians feest

Fabians feest

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Zoostraat 64

Zoostraat 64

Zoostraat 64

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Louie

Louie