Productie-detail

Picknickavontuur

Picknickavontuur

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
14 waarderingen

Apple App Store
Gratis. Ja. Stichting Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Olien. iPhone, iPod & iPad.

Beschrijving inhoud

"Picknickavontuur" is een interactief voorleesverhaal over het jongetje Kai. Hij gaat met zijn moeder picknicken in het park. Daarvoor moet de mand gevuld worden met eten en speelgoed. Per pagina van het verhaal wordt een vraag gesteld aan de kijker. Bijvoorbeeld: "Wat vind jij het lekkerst op je boterham? Kaas, worst, honing?" Natuurlijk gaat er ook iets te drinken in de picknickmand, bijvoorbeeld melk, water of thee. Ook neemt Kai speelgoed mee die jij mag uitkiezen en als laatste een gezond stuk fruit. De picknickmand wordt elke keer bijgevuld en de vertelstem legt uit wat Kai in de mand stopt. Als laatste komen ze erachter dat ze het picknick-kleed bijna vergeten, kies jij de kleur uit?

Een duidelijke vertelstem leest dit interactieve voorleesverhaal voor. Kai gaat naar het park met zijn moeder en komt daarna weer thuis, gaat avondeten en daarna slapen. Iedere keer krijgt de kijker een vraag voorgeschoteld, waarbij er een keuze uit vier antwoorden is. Deze worden met plaatjes weergegeven, er hoeft dus niet te worden gelezen. Je bedient het verhaal door op het pijltje rechtsonderin te klikken. Ook kun je een pagina nog eens beluisteren door op het andere pijltje te klikken. Het is een afgerond verhaal die eindigt als Kai in bed ligt en welterusten zegt.

Leeftijdsadvies

"Picknickavontuur" is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Zij vinden het leuk om voorgelezen te worden en kunnen antwoord geven op de simpele vragen. Ze hoeven enkel op een van de grote knoppen (afbeeldingen) te tikken. Het spreektempo van de vertelstem is rustig. Het verhaal is niet te lang, is interactief en heeft een ronde afsluiting. Een voordeel is dat een pagina herhaald kan worden, als het de kijker te snel gaat of als een vraag gemist is.

Bijzonderheden

Deze app kan ook online gespeeld worden, klik hier.

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

Broom-Broom

Broom-Broom

Broom-Broom

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Pipa Panda

Pipa Panda

Pipa Panda

Meer weten...

Boek 2+ JR

Wat hebben Wizzy & Woppy gegeten?

Wat hebben Wizzy & Woppy gegeten?

Wat hebben Wizzy & Woppy gegeten?

Meer weten...