Productie-detail

Penny App

Penny App

App VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Speel spelletjes, lees nieuwsberichtjes en bekijk filmpjes over paarden met de Penny app.

Gratis . Penny. Android, iphone, ipad.

Beschrijving inhoud

De Penny app hoort bij het gelijknamige tijdschrift over paarden. De verschillende karakters uit dit tijdschrift komen terug in de app. Wanneer je de app opent, verschijnt er een foto van een paard met daaronder verschillende grote knoppen waar je op kunt tikken: luisterstrips, nieuws, games en Penny TV. Je kunt nieuwsberichten en filmpjes over paarden bekijken en allerlei spelletjes spelen, zoals memory en 4 op een rij. De luisterstrips zijn alleen toegankelijk voor leden van het tijdschrift Penny. Als je hier lid van bent, ontvang je inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot deze onderdelen van de app. Wanneer je ingelogd bent kun je ook een reactie sturen op bijvoorbeeld nieuwsberichten. 

De app is eenvoudig te bedienen. Je kiest een onderdeel van de app door er met je vinger op te tikken. De meeste spelletjes worden ook op deze manier bediend. Zo tik je bij memory op de kaartjes die je wilt omdraaien en bij de quiz tik je op het goede antwoord. Alleen bij het spelletje ‘Wie hoort er bij elkaar?’, moet je twee figuren aan elkaar koppelen door middel van slepen. Bij de spelletjes zijn highscores te behalen. Deze kunnen alleen opgeslagen worden als je bent ingelogd. Als je geen inloggegevens hebt, kun je de spelletjes wel gewoon spelen. De knoppen zijn duidelijk te onderscheiden doordat ze elk een eigen felle kleur hebben. Wanneer je een bepaald onderdeel geopend hebt, zijn onderin het beeld alle andere onderdelen nog aan te tikken, zodat je gemakkelijk kunt wisselen. Voor de meeste onderdelen van deze app moet de gebruiker kunnen lezen. De spelletjes bevatten elk een korte schriftelijke instructie en de nieuwsberichten bestaan uit wat langere stukjes tekst. 

Leeftijdsadvies

De Penny app is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De app is overzichtelijk en eenvoudig te besturen, zodat kinderen zelfstandig met de app aan de slag kunnen. Kinderen van 8 jaar zijn in staat om de langere teksten te lezen en te begrijpen. Kinderen van 8 jaar vinden deze langere en ingewikkeldere schriftelijke instructies juist fijn. Ook kunnen kinderen van deze leeftijd het gelijknamige tijdschrift lezen, waardoor ze verschillende elementen van deze app zullen herkennen. 

Jullie mening

Meer van Penny

TV & Film 9+ JR

Penny's Shadow

Penny's Shadow

Penny's Shadow

Meer weten...

Ook leuk

App 8+ JR

Dirk en Diba

Dirk en Diba

Dirk en Diba

Meer weten...

Boek alle

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Meer weten...

Game 8+ JR

Donkey Kong: Country Returns

Donkey Kong: Country Returns

Donkey Kong: Country Returns

Meer weten...