Productie-detail

ONL: Pelle Puzzelt

ONL: Pelle Puzzelt

App VAN 8 T/M 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Puzzel jezelf door de levels heen!

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis. EDventure, vereniging voor onderwijsadviesbureaus. iPad, Android.

Kenmerken

  • iPad, Android
  • Woordspel, puzzel
  • Taal, dyslexie
  • Vegen
  • 18 levels

Beschrijving inhoud

'ONL: Pelle Puzzelt' is een educatieve app, speciaal ontwikkeld voor kinderen met dyslexie. Het activeert de kinderen om spelenderwijs bezig te zijn met de Nederlandse taal. De app bestaat uit achttien levels. Deze levels worden steeds uitdagender, omdat de woorden die gebruikt worden steeds langer en moeilijker worden. Door de woordzoekers goed op te lossen worden de kinderen beloond met een puzzelstukje. De puzzelstukjes vormen uiteindelijk een afbeelding.

Het woordspel heeft verschillende manieren om de kinderen te blijven activeren en stimuleren. Door de woordzoekers correct op te lossen worden er puzzelstukjes verdiend. Ook kunnen de kinderen gebruik maken van hints. Deze hints helpen ze bij het oplossen van de puzzels. Als er gedurende het level geen hints worden gebruikt, kunnen er extra prijzen worden gewonnen. Ook het vinden van de woorden in de goede volgorde zorgt voor extra prijzen. Na elk level blijven er een aantal letters over, die geschud moeten worden. Aan de hand van het schudden, waarbij dus echt met de iPhone of tablet moet worden geschud, worden de letters op de goede plaats gezet en volgt er een grote knal. De app is kleurrijk en overzichtelijk vormgegeven en is goed te gebruiken door verschillende leeftijden. Wanneer een woord is gevonden of een level is behaald, wordt er gebruik gemaakt van diverse geluidseffecten. De app is gemakkelijk te besturen door met de vinger over het scherm te schuiven.

Leeftijdsadvies

'Pelle Puzzelt' is ontwikkeld voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar. De app is gemakkelijk te besturen. Doordat de woorden elk level moeilijker en langer worden en gebruik kan worden gemaakt van hints, blijft de app uitdagend voor kinderen. De woorden moeten worden aangestreept door het spuiten van graffiti, tevens een onderwerp dat aansluit bij interesses van de kinderen.

Mening recensent

'Pelle puzzelt' is een erg leuke app en biedt uitdaging aan zowel kinderen met als zonder dyslexie. Het spel is makkelijk te gebruiken, er zijn veel verschillende kleuren toegepast en de subtiele geluidseffecten maken de app compleet. Het is een handig spel om de taalvaardigheid van kinderen te stimuleren. Wat wel jammer is, is dat het spel maar uit achttien levels bestaat en door zeer taalvaardige kinderen snel zal worden uitgespeeld.

 


KimDeze recensie is geschreven door Kim Eversdijk. Kim studeert aan de PABO op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ze vindt het erg leuk om kinderboeken te lezen en ook voor te lezen in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

De Heksen (luisterboek)

De Heksen (luisterboek)

De Heksen (luisterboek)

Meer weten...

App 8+ JR

Smurf's Village

Smurf's Village

Smurf's Village

Meer weten...

Game 8+ JR

Donkey Kong: Country Returns

Donkey Kong: Country Returns

Donkey Kong: Country Returns

Meer weten...