Productie-detail

Peekaboo

Peekaboo

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Er is een ruimteschip geland op planeet aarde met hierin 7 buitenaardse wezentjes. Ze willen graag verstoppertje spelen. Weet jij ze allemaal terug te vinden?

Gratis. Ja. PopAppFactory. iPad.

Beschrijving inhoud

'Peekaboo' is een app waarin het spel verstoppetje wordt gespeeld. Ergens op de aarde landt een ruimteschip met daarin 7 wezentjes. Deze willen graag spelen en verstoppen zich dan ook snel achter bijvoorbeeld bomen, gebouwen, personen en struiken. Aan de speler de taak om ze alle zeven weer terug te vinden.

De besturing van de app is erg eenvoudig. Met een vinger moet op het poppetje geklikt worden om deze tevoorschijn te laten komen. Na het vinden alle wezentjes klinkt er als beloning een applaus. Er kunnen geen fouten worden gemaakt. Het level stopt pas als alle poppetjes gevonden zijn. In elk level komen meerdere elementen voor waarbij een geluid te horen is als er op geklikt wordt. Zo klinkt er geknor als het varkentje wordt aangeklikt, of geblaf wanneer er op de hond wordt gedrukt. Er is een korte Engelse schriftelijke instructie, maar de bedoeling van het spel wordt tijdens het spelen snel duidelijk. De wezentjes zelf praten in een fictieve taal. Door op 'help' te klikken komt er een overzicht tevoorschijn van de poppetjes die nog gevonden moeten worden. Na het uitspelen van alle 10 de levels gaan de ruimtewezens weer terug naar hun eigen planeet. De verschillende levels zijn erg mooi en kleurrijk vormgegeven. Hierdoor is er voor kinderen genoeg te zien.

Leeftijdsadvies

'Peekaboo' is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Met de app gaan zij zelf op ontdekking uit. Zo vinden ze het leuk om op zoek te gaan naar de poppetjes, maar ook de verborgen geluiden weten ze te waarderen. Door het spel vaker te spelen ontdekken zij steeds meer geluiden. De besturing is erg gemakkelijk en dus goed te begrijpen voor tweejarigen. Om toegang te krijgen tot de opties van het spel moet er op het scherm een sleepbeweging worden gemaakt met twee vingers. Ditzelfde geldt wanneer er op 'more games' wordt geklikt. Hierdoor kunnen kinderen niet zomaar de instellingen wijzigen of (betaalde) apps downloaden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

Popiz

Popiz

Boek 2+ JR

Jop gaat naar de crèche

Jop gaat naar de crèche

Jop gaat naar de crèche

Meer weten...

Boek 2+ JR

Anna en de kerstboom

Anna en de kerstboom

Anna en de kerstboom

Meer weten...