Productie-detail

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Probeer zoveel mogelijk hondenpenningen te verzamelen door de woorden goed te lezen.

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis. EDventure, vereniging voor onderwijsadviesbureaus. iPhone, iPad, Android.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, Android
  • Tikken
  • Lezen, dyslexie
  • 56 rondes
  • Tegenstander, punten verdienen

Beschrijving inhoud

In de app ‘ONL: Pelle flitst’ oefenen kinderen het vlot lezen van woorden. Het is bedoeld voor kinderen met dyslexie in de groepen 4 en 5. Er zijn 56 rondes van verschillende woordgroepen. Iedere ronde bestaat uit een aantal woorden die 'geflitst' (snel getoond) worden. Het spel wordt gespeeld door twee spelers. De ene speler leest het woord voor, de andere geeft aan of het woord goed of fout gelezen is. De woorden die fout gelezen zijn worden herhaald. Aan het eind kan een hondenpenning verdiend worden: de P van puppy, de H van hond en de R van racehond.

Deze app van Onderwijszorg Nederland is makkelijk te bedienen. Bij alle opties in het spel hoef je maar één keer te tikken. De app opent met een startscherm. Hier kan je kiezen om te starten met het spel of naar de Facebookpagina te gaan. Klik je op start, kan je kiezen uit de 56 rondes, bijvoorbeeld 'ie', 'aai' en 'f/v'. Als je een ronde gekozen hebt, kan je nog kiezen uit de grootte van het lettertype en de flitssnelheid. Ga verder en het spel begint. Het woord flitst en speler 1 zegt het woord. Als dit goed is drukt speler 2 op de groene knop op het fototoestel. Als het fout is op de rode. Aan het eind kun je de woorden die je fout had nog een keer doen. Vervolgens krijg je een hondenpenning en ga je terug naar het menu. Tijdens het spel staat er linksboven een vraagteken, hieronder vind je de uitleg van het spel.

Leeftijdsadvies

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Op deze leeftijd leren kinderen lezen, waardoor deze app bij kan dragen aan hun ontwikkeling in leesvaardigheid. De besturing is eenvoudig, de spelletjes zijn van korte duur en het is niet nodig om lange instructies te lezen. Hierdoor kunnen kinderen van deze leeftijd zelfstandig met de app aan de slag.

 

MarijnDeze recensie is geschreven door Marijn Hageman. Marijn is leerkracht voor groep 4 en groep 7 van de basisschool. In zijn vakantie leest hij graag en anders kijkt hij een film en speelt hij op apps. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

Roodkapje, een sprookje in 3D

Roodkapje, een sprookje in 3D

Roodkapje, een sprookje in 3D

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

LEGO: The Movie

LEGO: The Movie

LEGO: The Movie

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Shrek de Derde

Shrek de Derde

Shrek de Derde

Meer weten...