Productie-detail

NPO Zappelin

NPO Zappelin

App VAN 2 T/M 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Filmpjes, boekjes, spelletjes, knutselwerkjes en muziek van Zappelin.

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis. Omroep.nl. iPhone, iPad, iPod touch, Android, Windows.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod Touch, Android, Windows
  • Tikken en vegen
  • Filmpjes, spelletjes, knutselen, muziek
  • Content los te downloaden

Beschrijving inhoud

'NPO Zappelin' is de gratis applicatie van de gelijknamige zender van de NPO. Binnen de applicatie zijn Zappelin-filmpjes, -boekjes, -spelletjes, -knutselwerkjes en -muziek beschikbaar.

Wanneer je de applicatie opent kun je filmpjes, boeken, spelletjes, knutselwerkjes en muziek activeren. Deze opties worden symbolisch weergegeven en kunnen met een simpele tik worden geactiveerd. Ieder onderdeel is rijkelijk gevuld met content. Je hebt keuze uit 88 filmpjes, een live Zappelinstream, 11 verhaaltjes, 8 spelletjes, 18 knutselwerkjes, 49 liedjes, 15 dansjes, een xylofoon om te bespelen en een radio. Zodra je iets selecteert hoor je welk onderdeel je hebt gekozen en wat je hiermee kunt en moet doen. Je kan de applicatie bedienen door met je vinger te tikken en te slepen. Als je iets hebt gekozen om te bekijken of te spelen moet je dit activeren door het (gratis) te downloaden. De applicatie slaat de content vervolgens op, zodat deze ook offline beschikbaar is. Via een speciaal oudermenu kan de gedownloade content verwijderd worden om ruimte vrij te maken. Ook kun je hier aangeven of bestanden gedownload en gestreamd mogen worden als er geen wifi-verbinding beschikbaar is.

Leeftijdsadvies

'NPO Zappelin' is geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Zij zullen zich allemaal weten te vermaken met de filmpjes, boekjes, muziek en het knutselen. Een aantal spelletjes zijn specifiek gericht op vijf- en zesjarigen. Zij raken geïnteresseerd in het alfabet en kunnen via de spelletjes oefenen met letters en schrijven. Deze schrijfspelletjes zijn voor kinderen van 2, 3 en 4 jaar nog te moeilijk. Wel kunnen zij tikkertje en memory spelen of plaatjes bij elkaar zoeken.

 

ShellyDeze recensie is geschreven door Shelley van Dijk. Shelley is werkzaam als online marketeer, maar haar passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens haar studies. Ze schrijft het liefst over (jeugd)literatuur. Daarnaast blogt ze over films, series en televisieprogramma's. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Wat zit er in je buik, mama?

Wat zit er in je buik, mama?

Wat zit er in je buik, mama?

Meer weten...

App 2-4 JR

Brabbel

Brabbel

Brabbel

Meer weten...

Boek 2+ JR

Jop gaat naar de crèche

Jop gaat naar de crèche

Jop gaat naar de crèche

Meer weten...