Productie-detail

NPO Zapp

NPO Zapp

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Kijk NPO Zapp-programma?s die je gemist hebt, of kijk live naar NPO Zapp via deze app.

Google Play (Android) en Apple App Store
Gratis. Omroep.nl. iPhone, iPad, iPod touch, Android.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod, Android
  • Tikken en swipen
  • NPO Zapp programma’s terugkijken 
  • Live NPO Zapp kijken 

Beschrijving inhoud

‘NPO Zapp’ is een app om NPO Zapp-programma’s terug te kijken zoals Het Klokhuis, SpangaS, het Jeugdjournaal, Willem Wever en Checkpoint. De app heeft vier onderdelen: ‘Tips’, ‘Nieuw’, ‘Nu op tv’, en ‘Zoeken’. Bij ‘Tips’ staan steeds weer andere programma’s, die je misschien op het idee brengen om eens een ander programma te kijken. In het onderdeel ‘Nieuw’ staan alle afleveringen van NPO Zapp chronologisch weergegeven. Onder ‘Nu op tv’ kan je live NPO Zapp kijken. Er wordt daarbij aangegeven welk programma je kijkt, hoe laat het begonnen is, hoe lang het duurt, en welk programma daarna komt. Bij ‘Zoeken’ kan er gezocht worden op de titel, de eerste letter van een programma of door gewoon door de lijst met programma’s heen te swipen.

De programma’s worden overzichtelijk weergegeven in blokken met een afbeelding van het programma, de naam van het programma en wanneer het op tv was. Hierdoor kunnen kinderen makkelijk een programma herkennen, ook als ze nog niet zo heel goed kunnen lezen. Er komt geen reclame voor in de app en er zijn ook geen links waardoor je op een andere app of website zou kunnen komen. Daarnaast kan ervoor worden gekozen dat de app alleen werkt als er een wifi-verbinding is, zodat kosten bespaard blijven.

Leeftijdsadvies

De 'NPO Zapp' app is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De programma’s die worden aangeboden in de app zijn gemaakt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Voor jongere kinderen is er NPO Zappelin. Natuurlijk kunnen ook jongere kinderen zich wel interesseren in bijvoorbeeld Het Klokhuis, maar over het algemeen past het taalgebruik en de belevingswereld beter bij kinderen vanaf 6 jaar. Omdat er niet kan worden gekozen om alleen programma’s te vertonen die bijvoorbeeld geschikt zijn voor kinderen van 6 jaar, is het bij jongere kinderen verstandig om als ouder of verzorger mee te kijken. Er zitten namelijk ook programma’s tussen als Brugklas, die niet geschikt zijn voor kinderen van 6 jaar.

Mening recensent

De 'NPO Zapp' app is mooi, overzichtelijk en eenvoudig te bedienen. Je kan je favoriete programma snel vinden door de zoekfunctie, of dat ene programma dat je nét gisteren had gemist snel bekijken via het onderdeel ‘Nieuw’.

 


JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine werkt als Instructional Designer bij Saxion binnen het programma ICT & Onderwijs. Ze kijkt graag naar misdaadseries en is hobbyfotografe. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Rekenverhalen

Rekenverhalen

Rekenverhalen

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Turbo

Turbo

TV & Film 6+ JR

Home

Home